Ειδήσεις

Published on September 8th, 2013 | by fileto

0

Η δασκάλα με το δυνατό μήνυμα στο fb

Συγκλονίζει το μήνυμα δασκάλας που δεν κατάφερε να πάρει απόσπαση παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Το μήνυμα έβαλε η δασκάλα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook αναζητώντας βοήθεια καθώς βρίσκεται σε απόγνωση έπειτα από την ανακοίνωση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών 2013 που έκανε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το μήνυμα ακολούθησε καταιγισμός σχολίων υποστήριξης από φίλους και εκπαιδευτικούς που σημειώνουν ότι για άλλη μια φορά αντιμετωπίζονται απλά ως αριθμοί και όχι ως άνθρωποι.

Το μήνυμα όπως αναρτήθηκε:

Ονομάζομαι Μ… Β… και είμαι δασκάλα. Είμαι καρκινοπαθής, πάσχω από διηθητικό καρκίνωμα των πόρων του μαζικού αδένα. Υποβλήθηκα σε μερική Μαστεκτομή και Λεμφαδενικό Καθαρισμό Μασχάλης (έχω 67% αναπηρία με γνωμάτευση α/θμιας και β/θμιας επιτροπής). Έκανα χημειοθεραπεία και ακτινοβολία και συνεχίζω με ορμονοθεραπεία.

Επειδή ο καρκίνος μου δεν είναι σε μεταστατικό στάδιο δεν μπόρεσα να μπω σε ειδική κατηγορία και δεν πήρα κατευθείαν μετάθεση (έχω οργανική στην Καβάλα και είμαι από την Κοζάνη, όπου δεν έστειλαν με απόσπαση ούτε έναν δάσκαλο). Περίμενα, όμως, να πάρω απόσπαση. Και φυσικά δεν την πήρα. Τι μπορώ να κάνω τώρα;;; Δεν είναι δυνατό να πάω στην οργανική μου. Λόγω της επικινδυνότητας της νόσου χρειάζομαι τακτική Κλινική και εργαστηριακή παρακολούθηση. Εξάλλου, μου είναι πολύ δύσκολο ν’ ανταπεξέλθω οικονομικά σε δύο σπίτια με ένα παιδί και ασθένεια μαζί!!!! Πώς μπορώ να παλέψω;;; Τι πρέπει να κάνω;;; Πού μπορώ ν’ απευθυνθώ;;;; Στην υπηρεσία μου;;; Στους αιρετούς μας;; Στη ΔΟΕ;;; Στα ΜΜΕ;;;; Στο Υπουργείο Παιδείας;;;; Πού είναι το κράτος πρόνοιας;;; Μ’ ακούει κανείς;;;;;


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑