Ειδήσεις

Published on September 21st, 2013 | by fileto

0

Με κρατικά λεφτά ο σιδηρόδρομος του Έβρου χάρισμα σε ιδιώτες

Με τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, τα έργα εκσυγχρονισμού των σιδηροδρομικών υποδομών, με κρατικό κυρίως χρήμα, συνεχίζονται παράλληλα, ώστε ο νέος ιδιοκτήτης της πρώην κρατικής εταιρείας σιδηροδρομικών μεταφορών, να παραλάβει «έτοιμη επένδυση» που θα του επιφέρει το μέγιστο δυνατό κέρδος.

Συγκεκριμένα, χτες ανακοινώθηκε από την «ΕΡΓΟΣΕ» -θυγατρική εταιρεία του ΟΣΕ για τη διαχείριση έργων σιδηροδρομικής υποδομής- η υπογραφή σύμβασης για τη σιδηροδρομική σύνδεση του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων λιμένα Αλεξανδρούπολης με το σύμπλεγμα των γραμμών του Σιδηροδρομικού Σταθμού της πόλης.

Ο συνολικός χρόνος αποπεράτωσης του έργου, είναι ένα έτος και η σύμβαση κατασκευής του, συνολικού ύψους 3,106 εκατ. ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Το έργο έχει σκοπό την ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών πλοίου – σιδηροδρόμου.

Να υπενθυμίσουμε ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι μεταξύ των 10 περιφερειακών λιμανιών της χώρας τα οποία οδεύουν προς ιδιωτικοποίηση και προορίζεται να αποτελέσει πύλη για την είσοδο εμπορευμάτων προς την Τουρκία και χώρες των Βαλκανίων και της Αν. Ευρώπης.

πηγη: Ριζοσπάστης


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑