Ειδήσεις

Published on September 23rd, 2013 | by fileto

0

Η Αγγελική ζητά να της δοθεί η ελληνική ιθαγένεια

Σε μία απίστευτη γραφειοκρατική περιπέτεια έχει εμπλακεί η 18χρονη Αγγελική Λαλαμπέκοβα και η μητέρα της, από τις οποίες ανακλήθηκε εν μία νυκτί η ελληνική ιθαγένεια. Η Αγγελική, μάλιστα, που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη και η οποία το προηγούμενο διάστημα μετέβη στην Αρμενία για τις σπουδές της, έχει εγκλωβιστεί στο Ερεβάν, με αποτέλεσμα εδώ και περίπου μισό χρόνο να μην μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα και την… οικογένειά της.

Η Αγγελική, αποφοίτησε με άριστα από το 3ο Γενικό Λύκειο της Αλεξανδρούπολης και ως μεγάλο ταλέντο στο βιολί, αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την πλήρη κρατική υποτροφία που της πρόσφερε το μουσικό πανεπιστήμιο του Ερεβάν, καθώς ο πατέρας της έχει αρμένικες ρίζες. Ωστόσο, κι αφού η 18χρονη ολοκλήρωσε πριν λίγους μήνες τον πρώτο κύκλο των σπουδών της, στην προσπάθειά της να επιστρέψει στην πατρίδα της και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη, βρήκε… γραφειοκρατικό «τείχος». Η ιθαγένειά της, όπως και της μητέρας της, είχαν ανακληθεί, με αποτέλεσμα η 18χρονη να μην μπορεί να ταξιδέψει, καθώς, όπως καταγγέλλει, της έγινε κατάσχεση διαβατηρίου και ταυτότητας!

Όπως σημειώνει ο δικηγόρος της οικογένειας, Απόστολος Φωτιάδης, πρόκειται για ένα τραγικό γραφειοκρατικό λάθος, το οποίο θα μπορούσε με συνοπτικές διαδικασίες να είχε διορθωθεί, αντί να υφίσταται ολόκληρη η οικογένεια τέτοια ταλαιπωρία. Μία διεύθυνση κατοικίας της οικογένειας που είχε δηλωθεί πριν από 20 χρόνια και η οποία στην πορεία έπαψε να ισχύει, ήταν ο λόγος που η Αγγελική και η μητέρα της ενημερώθηκαν όταν πια ήταν αργά για την ανάκληση της ιθαγένειάς τους. Τώρα πλέον, το θέμα έχει αναλάβει ο δικηγόρος της οικογένειας, ο οποίος τονίζει πως θα πρέπει η ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να αναγνωρίσει το λάθος της και να ανακαλέσει την απόφαση ανάκλησης της ιθαγένειας των δύο γυναικών.

πηγη: alexpolisonline.blogspot.com


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑