Άποψη - Γνώμη

Published on September 23rd, 2013 | by fileto

0

Μας δίνουν λύση οι Τάιμς της Υόρκης!

Διαβάζοντας ορισμένες φορές τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου για την Ελλάδα, αναρωτιόμαστε αν τα διαβάζει κανείς ξένος ηγέτης ή εις εξ αυτών που παίρνουν χωρίς δισταγμό μέτρα εναντίον του λαού της Ελλάδας μας.

Εθνική ταπείνωση, οικονομική καταστροφή, υψηλή μετανάστευση, πολιτικός διχασμός και διεθνή καθοδήγηση… Στην Ελλάδα έχει ξεσπάσει η πιο «τέλεια πολιτική καταιγίδα βίαιου εξτρεμισμού». Για να καταλάβετε τα παραπάνω κοιτάξετε στη γερμανική Βαϊμάρη κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου, προτρέπουν σε άρθρο τους οι «Νew York Times».

Στους υποτονικούς δρόμους της ελληνικής πρωτεύουσας, όπου μια αόριστη απειλή κρέμεται σαν ένα πέπλο, τα πνεύματα είναι πλέον οξυμένα. Έπειτα από μια σειρά δρακόντειων μέτρων και δύο πακέτων διάσωσης ύψους 240 δισεκατομμυρίων, η οικονομία αρχίζει σιγά – σιγά να «στρίβει», κάτι που όμως ακόμη δεν έχει γίνει αισθητό, γράφουν οι Νew York Times και τονίζουν: «Η κραυγή της ακροδεξιάς ηχεί εκεί: “εμείς, οι πατέρες του πολιτισμού ξεπουληθήκαμε από τους διεθνείς τοκογλύφους”.

Αυτά είναι γνωστοί υπαινιγμοί. Είναι γνωστό και πού μπορούν να καταλήξουν. Το νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή αυξάνεται και από μία αμελητέα περιθωριακή ομάδα το 2009, σήμερα είναι η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις . Αν η πιο οξεία φάση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα έχει περάσει, σημειώνει το δημοσίευμα, τότε η πιο οξεία φάση της πολιτικής κρίσης είναι εδώ.

«Αν η Ελλάδα δεν ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα είχε καταστραφεί, όπως έκανε και η ταπεινωμένη Γερμανία μετά το 1918 . Η Ευρώπη υπήρξε ο προστάτης της Ελλάδας, ακόμη και αν το ενιαίο νόμισμα του ευρώ υπήρξε ο βασανιστής της», συνεχίζει.

Η Ελλάδα, με έλλειμμα 3,3 δισ. δολαρίων στα ταμεία της κοινωνικής ασφάλισης φέτος, και με ένα ακόμη μεγαλύτερο χάσμα να απειλεί την οικονομία της χώρας μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, εξακολουθεί να χρειάζεται χρήματα, έστω και λιγότερα απ’ ό,τι πριν. Επειγόντως όμως, χρειάζεται τη διεθνή κατανόηση, γράφουν οι New York Times.

Η Χρυσή Αυγή έχει ξεφύγει… Η αστυνομία δήλωσε πως ένας δικός τους μαχαίρωσε θανάσιμα τον Παύλο Φύσσα, έναν αριστερό τραγουδιστή της hip hop που με τα αντιφασιστικά του τραγούδια κριτικάριζε το νεοναζιστικό κόμμα. Τις τελευταίες εβδομάδες, υποστηρικτές της οργάνωσης επιτέθηκαν σε έναν δήμαρχο που προσπάθησε να τιμήσει θύματα του εμφυλίου πολέμου, αλλά και σε μέλη του ΚΚΕ, στέλνοντας εννιά άτομα στο νοσοκομείο.

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, πιέζεται ανάμεσα στη δημαγωγία αυτής της ανεξέλεγκτης δεξιάς αλλά και τον λαϊκισμό της αριστεράς κατά της λιτότητας του ΣΥΡΙΖΑ, που υπόσχεται να επαναφέρει όλα όσα έχασε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στην επίσκεψη της Τρόικας στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα. «Αν ζητήσουν κι άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η Ελλάδα θα μπορούσε να καταρρεύσει. Η Γερμανία δεν έχει μάθει ακόμη να παίζει σαν γενναιόδωρη υπερδύναμη. Είναι καιρός να το μάθει. Η Γερμανία μπορεί να έπαιξε στο παρελθόν με επιτυχία το χαρτί της σκληρότητας απέναντι στην Ελλάδα, αλλά όπως το έθεσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, “η χώρα βρίσκεται πλέον στα όρια της κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να είναι απολύτως ξεκάθαρο”.

Κλείνοντας, oι New York Times επανέρχονται στη σύγκριση της Ελλάδας με τη δημοκρατία της Βαϊμάρης, αναφέροντας: «Η αλήθεια είναι πως η Γερμανία έχει σώσει την Ελλάδα από τη χρεοκοπία. Όπως έκανε και η Ευρωπαϊκή Ένωση που βοήθησε τη Γερμανία να εξέλθει από την δική της καταστροφική “ώρα μηδέν” το 1945. Μέσω της Ευρώπης, η Γερμανία κατάφερε να σταθεί στα πόδια της και μέσω της Ευρώπης η Ελλάδα κατάφερε να σωθεί από το να έχει την μοίρα της Βαϊμάρης. Σε μια εποχή όπου η εκτίμηση πως ο ειρηνευτικός ρόλος της Ε.Ε. έχει τελειώσει, είναι πολύ σημαντικό να θυμηθούμε πως η Ένωση είναι το πιο σίγουρο σωσίβιο της Ευρώπης για τις μαύρες ώρες της Ηπείρου».

Θα πρέπει λοιπόν σύμφωνα με το δημοσίευμα να είμαστε περήφανοι ως Έλληνες που έχουμε προστάτες τους Γερμανούς και τους Ευρωπαίους, ενώ θα έπρεπε να είχαμε εμπιστοσύνη σε αυτούς που τόσα χρόνια στηρίζαμε με τη ψήφο μας να μας βγάλουν από τα αδιέξοδα που αυτοί δημιούργησαν.

Και οι Έλληνες πολιτικοί που είναι στο δημοσίευμα αυτό; Σε μια αράδα που μας λέει ότι εσείς οι άθλιοι Έλληνες θα πρέπει να προστατεύσετε την καλή συγκυβέρνηση η οποία φευ πιέζεται ανάμεσα στη δημαγωγία αυτής της ανεξέλεγκτης δεξιάς αλλά και τον λαϊκισμό της αριστεράς.

Άφεριμ!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑