Ειδήσεις

Published on September 27th, 2013 | by fileto

0

Λήμνος και Λέσβος στην Καβαλιώτικη έκθεση προιόντων

Για πρώτη φορά θα συμμετέχουν η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου αλλά και το Επιμελητήριο Λέσβου στην 21η Διεθνή Έκθεση «Kavalaexpo 2013» που θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο της Νέας Καρβάλης στην Καβάλα από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2013.

Η απόφαση για την συμμετοχή στην εν λόγω διεθνή έκθεση (που πλέον έχει γίνει θεσμός για την ευρύτερη περιοχή) λήφθηκε κατόπιν διευρευνητικών επαφών με επιχειρήσεις της Λέσβου-Λήμνου αλλά και εξαιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει, τόσο από εμπορικής πλευράς για διοχέτευση των προϊόντων της Λέσβου και της Λήμνου στην αγορά της Βορείου Ελλάδος, όσο και από τουριστικής πλευράς, για προσέλκυση επισκεπτών στα δύο νησιά από την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη.

Σημαντικός παράγοντας για την επίτευξη των παραπάνω, είναι η μόνιμη ακτοπλοϊκή σύνδεση που υπάρχει μεταξύ Καβάλας και Λήμνου – Λέσβου, μέσω της εταιρείας NEL LINES, η οποία αποτελεί και το μεγάλο χορηγό της συμμετοχής στην παραπάνω έκθεση.

Γενικότερος στόχος της συμμετοχής, η προώθηση της παραγωγικής και τουριστικής φυσιογνωμίας των νησιών, και ειδικότερος η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με την προσέλκυση επισκεπτών από τη Βόρειο Ελλάδα, κατά την τρέχουσα περίοδο του 2013 – 14. Εντός του ενιαίου περιπτέρου της Λέσβου – Λήμνου, θα δοθεί η δυνατότητα στις παραγωγικές και τουριστικές επιχειρήσεις των δύο νησιών που επιθυμούν, να συμμετέχουν προκειμένου να προβάλουν και να προωθήσουν τα προϊόντα – υπηρεσίες τους στη σημαντική αγορά της Βορείου Ελλάδας.

Λόγω του εξαιρετικά οικονομικού πακέτου που προσέφερε το Επιμελητήριο Καβάλας προς το Επιμελητήριο Λέσβου και την Π.Ε. Λέσβου της Π.Β.Α., αλλά κυρίως λόγω της δυναμικής που εμφανίζει η εν λόγω αγορά, το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων είναι πολύ μεγάλο και οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑