Ειδήσεις

Published on October 1st, 2013 | by fileto

0

Είχε σαρώσει τη Βόρειο Ελλάδα κύκλωμα Βουλγάρων

Συνελήφθησαν χθες τα ξημερώματα στο ύψος των διοδίων Πυργετού, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, 50χρονος Έλληνας και 33χρονος Βούλγαρος, μέλη διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης παράνομών μεταναστών.

Οι Αστυνομικοί ακινητοποίησαν, προκειμένου να το ελέγξουν, αυτοκίνητο με βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας, στο οποίο επέβαιναν οι 2 συλληφθέντες και 3 παράνομοι μετανάστες από την Συρία.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι παράνομοι μετανάστες  είχαν παραδώσει σε αλλοδαπό, αρχηγικό στέλεχος της οργάνωσης, το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ ο καθένας, προκειμένου αυτός να αναλάβει την προώθησή τους από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα.

Πριν 3 μέρες εισήλθαν στην Ελλάδα και από παρέβρια περιοχή τους παρέλαβε άλλο άγνωστο μέλος της οργάνωσης και τους μετέφερε οδικώς στη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου στη συνέχεια παρελήφθησαν από τους συλληφθέντες για να μεταφερθούν στην Αθήνα.

Στην κατοχή των 2 διακινητών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 170 ευρώ και 114 λέβα Βουλγαρίας, 5 αποδείξεις εταιρείας μεταφοράς χρημάτων με τις οποίες εισπράχθηκαν χρηματικά ποσά συνολικού ύψους 2.420 ευρώ, με αποστολέα το προαναφερθέν αρχηγικό στέλεχος της οργάνωσης από την Κωνσταντινούπολη και παραλήπτη τον 50χρονο και ημερομηνίες από 9 Μαρτίου έως 28 Σεπτεμβρίου οπότε και πραγματοποιήθηκε η τελευταία πληρωμή εμβάσματος ύψους 400 ευρώ από την Σόφια Βουλγαρίας αυτή τη φορά, 6 αποδείξεις αγοράς καυσίμων από πρατήρια των νομών Έβρου Ροδόπης και Ξάνθης, με ημερομηνίες από 21 Ιουνίου έως 20 Αυγούστου, χειρόγραφο σημείωμα με τα σημεία των εθνικών οδών, τα οποία έχουν παράδρομο προς αποφυγή χρήσης του κύριου οδικού δικτύου, 2 κινητά τηλέφωνα και αυτοσχέδιο τσιγάρο με χασίς.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των συλληφθέντων.

Οι 3 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν επίσης και θα εφαρμοστεί σε βάρος τους το μέτρο της διοικητικής επιστροφής.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθεί η ταυτότητα και των υπολοίπων μελών της οργάνωσης και να διαπιστωθεί τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες περιπτώσεις διακίνησης παράνομων μεταναστών.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑