Ειδήσεις

Published on October 5th, 2013 | by fileto

0

Παρέα έκλεβε καταστήματα και οχήματα σε Καβάλα και Ξάνθη

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από ενδελεχείς έρευνες και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, του Αστυνομικού Τμήματος Γενισέας και του Αστυνομικού Σταθμού Σελέρου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, τέσσερις (4) διαρρήξεις, μια (1) απόπειρα σε καταστήματα και δύο (2) κλοπές οχημάτων, που διαπράχθηκαν την 24-9-2013, σε χωριά της Καβάλας και της Ξάνθης.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, προέκυψαν τα στοιχεία τριών (3) ημεδαπών, ηλικίας 37 (άνδρας) και 28, 17 (γυναίκες) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές.

Αναλυτικότερα, προέκυψε ότι οι τρεις ημεδαποί, μαζί με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη, την 24-9-2013, διέρρηξαν τέσσερα (4) καταστήματα σε χωριά της Καβάλας και της Ξάνθης και αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους, 1.280 πακέτα τσιγάρων, το χρηματικό ποσό των 210 ευρώ και διάφορα οινοπνευματώδη ποτά.

Σε μία από τις διαρρήξεις αφαίρεσαν τα κλειδιά ενός Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους, ενώ το εγκατέλειψαν σε χωριό της Καβάλας, από όπου αφαίρεσαν άλλο όχημα (Ι.Χ.Ε.) με το οποίο διέφυγαν.

Προέκυψε επίσης ότι αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλο ένα κατάστημα σε χωριό της Καβάλας, χωρίς να τα καταφέρουν.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν τα δύο οχήματα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Σημειώνεται ότι όλοι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές, ενώ ο 37χρονος έχει απασχολήσει και για ληστεία.

Οι δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα αποσταλεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Οι έρευνες συνεχίζονται από τις αστυνομικές αρχές για περεταίρω διερεύνηση της υπόθεσης και τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑