Εκδηλώσεις

Published on October 5th, 2013 | by fileto

0

Φεστιβάλ μπουγάτσας στις Σέρρες με βαλκανικές συμμετοχές

Σας αρέσει η μπουγάτσα; Αν ναι, μην χάσετε το τριήμερο φεστιβάλ μπουγάτσας και τοπικών προϊόντων, που φιλοξενεί, από χθές το βράδυ, η πόλη των Σερρών.
Bougatsa Days 2013: Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του συλλόγου Μπουγατσοποιών και Ζαχαροπλαστών, σε συνεργασία με τον Δήμο Σερρών, στόχος της οποίας – σύμφωνα με τους διοργανωτές – είναι η εξωστρέφεια των σερραϊκών προϊόντων, με την προβολή της σερραϊκής μπουγάτσας ως κεντρικό προϊόν.

«Όλοι γνωρίζουμε» επεσήμανε ο πρόεδρος του συλλόγου Ζαχαροπλαστών και Μπουγατσοποιών Γιάννης Παπαδόπουλος «το τεράστιο όνομα που έχει πάρει η σερραϊκή μπουγάτσα όλα αυτά τα χρόνια. Η λάμψη του ρεκόρ Γκίνες τον Ιούνιο του 2008 είχε ως αποτέλεσμα να λάβουμε πρόσκληση από τη Νις της Σερβίας για να συμμετάσχουμε στο φεστιβάλ Bureka Days 2009.

Από τότε, συμμετέχουμε κάθε Σεπτέμβριο, ανελλιπώς μέχρι και σήμερα, αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες. Ερχόμαστε λοιπόν εμείς, σήμερα, πέντε χρόνια μετά το φεστιβάλ, με το ρεκόρ Γκίνες, σε μια Ελλάδα διαφορετική από αυτήν του 2008, να προσθέσουμε και το δικό μας όραμα, το οποίο πιστεύουμε ότι θα ωφελήσει αυτό τον τόπο που τόσο πολύ δοκιμάζεται. Έτσι, λοιπόν, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τις ‘μέρες μπουγάτσας’, την ετήσια εκδήλωση που θα προσφέρει – εκτός από τα άλλα που προανέφερα – δωρεάν διασκέδαση στο σερραϊκό λαό, χαρά στα παιδιά, προβολή στις βιοτεχνίες μας και τρεις ημέρες τις οποίες θα είμαστε όλοι περήφανοι».

μπουγατσα
Αρωγοί στο φεστιβάλ, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, είναι το Εμπορικό Επιμελητήριο Σερρών και η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών.
Τριάντα εκθέτες από το νομό Σερρών, τη Βουλγαρία και τη Σερβία θα παρουσιάσουν, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Bougatsa Days 2013», γεύσεις και την τεχνική της παραδοσιακής μπουγάτσας, μέσα σε μια ατμόσφαιρα γιορτής, πλαισιωμένης από τη μουσική Dj’s της πόλης, χορούς από πολιτιστικούς συλλόγους και σχολές και τραγούδια από σερραϊκά, βουλγαρικά και σέρβικα συγκροτήματα.

Παράλληλα, θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα για τους μικρούς επισκέπτες, που το πρωί του Σαββάτου θα ζυμώσουν και θα ψήσουν κουλουράκια με την καθοδήγηση των ζαχαροπλαστών, ενώ την επομένη θα διαγωνιστούν στην καλύτερη παιδική τούρτα.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑