Ειδήσεις

Published on October 6th, 2013 | by fileto

0

Το ακτινίδιο Χρυσούπολης κατακτά τους Κινέζους

Σε περισσότερες ξένες αγορές  μπαίνουν τα ελληνικά ακτινίδια, ιδιαίτερα στην Κίνα, χάρη και στη διμερή φυτοϋγειονομική συμφωνία Ελλάδας-Κίνας,  φτάνουν και στο πιάτο των Κινέζων καταναλωτών, με προοπτική διπλασιασμού  των ελληνικών εξαγωγών του φρούτου στην κινεζική αγορά στην εμπορική  περίοδο 2013/2014.

Μάλιστα, φορείς του κλάδου επισημαίνουν ότι αν στα  επόμενα χρόνια υπογραφούν αντίστοιχες διμερείς συμφωνίες και με άλλες  ασιατικές χώρες, οι εξαγωγές ελληνικών ακτινιδίων συνολικά στην Ασία θα  μπορούσαν τουλάχιστον να διπλασιαστούν στο εγγύς μέλλον.

Τα ακτινίδια Χρυσούπολης πέρα από τις Ευρωπαικές αγορές κατακτούν και τις Ασιατικές ιδιαίτερα τους Κινέζους ενώ τον τελευταίο καιρό και τα Καβαλιώτικα σταφύλια φορτώνονται για τις αγορές της δυτικής Ευρώπης, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Αυστρία και Γαλλία.

Κινδύνους για τη φήμη των ελληνικών  ακτινιδίων στις ξένες αγορές εγκυμονεί, σύμφωνα με τον ίδιο, η παράτυπη  διακίνηση ατυποποίητων φρούτων.

Κάθε χρόνο, ποσότητες ακτινιδίων (όπως  και άλλων φρούτων) διακινούνται προς τις βαλκανικές χώρες της ΕΕ, από  αλλοδαπούς κυρίως εμπόρους, πχ, από Βουλγαρία, που φορτώνουν τα φρούτα  κατευθείαν απ’ το χωράφι και περνούν τα σύνορα, χωρίς σε πολλές  περιπτώσεις να αναγγείλουν τα φορτία τους στις αρμόδιες υπηρεσίες ως  οφείλουν.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑