Ειδήσεις

Published on October 7th, 2013 | by fileto

0

Stop σε λαθρομετανάστες στον Έβρο

Συνελήφθη χθες (6-10-2013) το πρωί, στην Εγνατία Οδό πλησίον του Τελωνείου Κήπων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, 28χρονος αλλοδαπός, διπλής υπηκοότητας Τουρκίας και Βουλγαρίας, για είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή (ΖΑΠ – Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως ) και απόπειρα διευκόλυνσης εισόδου στη χώρα σε οκτώ (8) περίπου μη νόμιμους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 28χρονο, να επιβαίνει σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο με βουλγάρικες πινακίδες και να κινείται εντός απαγορευμένης περιοχής (ΖΑΠ – Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως), πλησίον της Γεμιστής Έβρου. Σε σήμα στάσης που έκαναν προκειμένου να τον ελέγξουν, αυτός δεν υπάκουσε και προσπάθησε να διαφύγει, πλην όμως ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς και ακινητοποιήθηκε στην Εγνατία Οδό πλησίον του Τελωνείου Κήπων.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης δεν είχε σχετική άδεια για είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή, καθώς και ότι είχε μεταβεί στο σημείο προκειμένου να διευκολύνει την είσοδο στη χώρα σε οκτώ (8) περίπου μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι ανέμεναν επί του τούρκικου εδάφους.

Με τη σύλληψη του δράστη, απετράπη η παράνομη είσοδος, στο ελληνικό έδαφος, σε οκτώ (8) περίπου μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Συνελήφθησαν σήμερα (7-10-2013) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εθνική Οδό Ορεστιάδας – Αλεξανδρούπολης (στο ύψος της Μάνδρας), απ ό αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , ένας 52χρονος ημεδαπός και μια 55χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο , με οδηγό τον 52χρονο και συνοδηγό την 55χρονη και διαπίστωσαν ότι προωθούσαν στην ενδοχώρα δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν :

  • ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
  • το χρηματικό ποσό των 225 Ευρώ
  • τρία (3) κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑