Ειδήσεις

Published on October 10th, 2013 | by fileto

0

Ειδικές αστυνομικές εξορμήσεις στην ΑΜ-Θ

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα (την 30-9-2013 και από 2-10-2013 έως 6-10-2013), ειδικές αστυνομικές εξορμήσεις στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι ειδικές αστυνομικές εξορμήσεις είχαν τη μορφή έκτακτων αστυνομικών επιχειρήσεων, με στόχο την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών συμπεριφορών καθώς και την αντιμετώπιση προβλημάτων ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος και επικεντρώθηκαν σε σημεία της περιφέρειάς μας, στα οποία παρατηρούνται αυξημένα ποσοστά παραβατικότητας .

Στις εξορμήσεις, συμμετείχε προσωπικό των Υπηρεσιών Τάξης, Ασφάλειας, Αλλοδαπών, Τροχαίας και εξειδικευμένο προσωπικό των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ., Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), Δίωξης Ναρκωτικών των υφιστάμενων Αστυνομικών Διευθύνσεων (Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας).

Πιο αναλυτικά στις εξορμήσεις αυτές:

  • Διατέθηκαν ( 184 ) αστυνομικοί και ( 68 ) οχήματα συνολικά για αστυνομικές δράσεις σε ολόκληρη την Περιφέρεια.
  • Ελέγχθηκαν ( 1.596 ) άτομα, καθώς και (1.189) οχήματα συνολικά σε όλη την Περιφέρεια.
  • Προσήχθησαν ( 84 ) άτομα (60 ημεδαποί και 24 αλλοδαποί).
  • Διαπιστώθηκαν συνολικά και βεβαιώθηκαν (220) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, (20) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και (3) για λοιπά ποινικά αδικήματα.
  • Συνελήφθησαν ( 6 ) άτομα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
  • Κατασχέθηκαν συνολικά (7,6) γραμμάρια ηρωίνης, (1,7) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, (9) δισκία, (1) δίκυκλη μοτοσικλέτα, (1) μαχαίρι συνολικού μήκους 25 εκατοστών, (1) ηλεκτρονική ζυγαριά.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές εξορμήσεις έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση.

Οι εξορμήσεις θα συνεχιστούν σε αμείωτο ρυθμό σε όλη την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με βάση τα ειδικότερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑