Βαλκάνια

Published on October 10th, 2013 | by fileto

0

Πάει για λουκέτο η Εγνατία Οδός;

Ενώ πολλά σημάδια δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να συνεχίσει το καθεστώς λειτουργίας της Εγνατίας Οδού Α.Ε. ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να μπει λουκέτο στην εταιρεία η οποία απασχολεί πολλούς εργαζόμενους και δεν της δίνεται ένας πιο ανοιχτός επιτελικός ρόλος στο να βγεί στα Βαλκάνια.

Βέβαια για να μη συμβεί αυτό ο ρόλος που μπορεί να έχει η “Εγνατία Οδός Α.Ε.” στο μέλλον ως φορέας οργάνωσης και παραγωγής τεχνικών έργων υποδομών και ως φορέας εποπτείας των εθνικών αυτοκινητοδρόμων εξετάστηκε στο πλαίσιο ημερίδας που διοργάνωσε η εταιρεία με θέμα “δημιουργούμε το αύριο”.

Παράλληλα, όπως αναφέρει, ανακοίνωση της εταιρείας, τονίστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας της με Περιφέρειας και Δήμους για την εκτέλεση έργων.

Μιλώντας στην ίδια ημερίδα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας διατύπωσε την πρόταση η “Εγνατία Οδός Α.Ε.” να αναλάβει την επίβλεψη των έργων του μετρό αντικαθιστώντας την Αττικό Μετρό.

“Δεν μπορεί ένα έργο τόσο σύνθετο και περίπλοκο που έχει καθυστερήσει σημαντικά, να εκτελείται ομαλά έχοντας ως επιβλέπουσα αρχή μια εταιρεία που εδρεύει στην Αθήνα” είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι σχετική πρόταση έχει διατυπώσει και ο πρόεδρος του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ, Τάσος Κονακλίδης, ενώ την ίδια άποψη συμμερίστηκε και η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Ασημίνα Ξηροτύρη.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑