Ειδήσεις

Published on October 11th, 2013 | by fileto

0

Επεισοδιακή σύλληψη διακινητών ναρκωτικών στον Έβρο

Εξαρθρώθηκε έπειτα από συστηματική και μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που εισήγαγε ναρκωτικά από τη Βουλγαρία στην ελληνική επικράτεια και στη συνέχεια τα διακινούσε στην Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση δέκα (10) μελών της οργάνωσης από τους οποίους πέντε (5) είναι ημεδαποί, ηλικίας 31, 45, 50, 54 και 58 ετών και πέντε (5) αλλοδαποί, τρεις (3) υπήκοοι Βουλγαρίας ηλικίας 44, 35 (γυναίκες) και 43 ετών και δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 39 και 43 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακίνησης ναρκωτικών, της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράνομης οπλοκατοχής.

Συνελήφθησαν ύστερα από ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 1-10-2013 έως 9-10-2013, υπό το συντονισμό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης και τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Ασφάλειας Καβάλας και Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης και του Αστυνομικού Τμήματος Κουφαλίων Θεσσαλονίκης, κατά περίπτωση, στους Νομούς Έβρου, Καβάλας, Δράμας και Θεσσαλονίκης, οι τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας 31, 54 και 58 ετών και οι πέντε (5) αλλοδαποί, μέλη της οργάνωσης.

ναρκωτικά σπείρα

Τα δύο (2) μέλη της οργάνωσης, ημεδαποί, ηλικίας 45 και 50 ετών, είναι ήδη έγκλειστοι σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας, για κακουργηματικές πράξεις, ενώ σε βάρος τους εκδόθηκαν σχετικά Εντάλματα Σύλληψης για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Η εξάρθρωση της οργάνωσης είναι αποτέλεσμα αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων και πληροφοριών, οι οποίες συνδυάστηκαν με εμπεριστατωμένες αστυνομικές έρευνες.

Όπως προέκυψε, οι συλληφθέντες, από τις αρχές του 2013, είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση και εισήγαγαν ναρκωτικές ουσίες από τη Βουλγαρία στη Χώρα μας, ενώ στη συνέχεια τις διακινούσαν στις πόλεις της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας.

Ηγετικό ρόλο στην οργάνωση είχαν οι δύο ημεδαποί, ηλικίας 58 και 50 ετών, καθώς ενώ ο 50χρονος δραστηριοποιούνταν είτε μέσα από το κατάστημα κράτησης, όπου ήταν έγκλειστος, είτε πιο ενεργά κατά τις άδειες που λάμβανε.

Επίσης, οι αλλοδαποί δράστες, ηλικίας 35, 43, 39 και 43 ετών και ο 45χρονος ημεδαπός, ενεργώντας ο καθένας με το δικό του ρόλο στην οργάνωση, προμήθευαν τα δύο ηγετικά μέλη με ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης.

Ακολούθως, ο 58χρονος αναλάμβανε μαζί με τον 54χρονο ημεδαπό την διακίνηση μέρους της ποσότητας των ναρκωτικών στην Αλεξανδρούπολη, ενώ το υπόλοιπο το διέθετε στον 31χρονο ημεδαπό, προκειμένου να το διακινήσει στην Καβάλα.

Τέλος, προέκυψε ότι η 44χρονη αλλοδαπή δράστιδα, παρείχε ενεργή συνδρομή στον 58χρονο, ηγετικό μέλος.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών για την συγκεκριμένη υπόθεση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

2 νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 50,8 γραμμαρίων
1 νάιλον συσκευασία με ηρωίνη, βάρους 7,6 γραμμαρίων
1 σημειωματάριο, όπου αναγράφονταν διάφορες συναλλαγές ναρκωτικών
3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
2 κυνηγετικά όπλα
2 μαχαίρια
4 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
1 δίκυκλη μοτοσικλέτα
το χρηματικό ποσό των 320 ευρώ
9 κινητά τηλέφωνα
Σημειώνεται ότι, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σύλληψης των δραστών, ο 58χρονος, ενώ βρισκόταν στο εσωτερικό οχήματος, μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών, επιτάχυνε και κινήθηκε εναντίον τους με ανθρωποκτόνο διάθεση, τραυματίζοντας τελικά ελαφρά έναν από αυτούς.

Σημειώνεται ότι οι δύο ημεδαποί, ηλικίας 54 και 58 ετών, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ ο 58χρονος και για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, ενώ ερευνάται η πολυσχιδής δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης και συνεχίζονται οι προσπάθειες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη τυχόν άλλων μελών της.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑