Εκδηλώσεις

Published on October 16th, 2013 | by fileto

0

Ξεκίνησε το σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων στην Καβάλα

 Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου ξεκινά την πλήρη λειτουργία του το αυτοματοποιημένο σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων του Δήμου Καβάλας που θα υποστηρίζεται από το πρόγραμμα ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΑΣΕΙΣ του ΟΤΕ COSMOTE. Η έναρξη του συστήματος θα πραγματοποιηθεί στις 17:30 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας από το δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή.

Κατά την επίσημη έναρξη του συστήματος θα πραγματοποιηθούν από τις ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΑΣΕΙΣ παράλληλες εκδηλώσεις:

– Σωματομέτρηση: Ειδικευμένο προσωπικό με τη βοήθεια ειδικού μηχανήματος και ειδικού λογισμικού θα προχωρά στη σωματομέτρηση των επισκεπτών. Η επεξεργασία των στοιχείων της σωματομέτρησης σε συνδυασμό με τις απαντήσεις προσωπικών ερωτήσεων θα επεξεργάζονται από το λογισμικό, όπου θα προκύπτουν στοιχειά για τη σωστή τοποθέτηση του αναβάτη πάνω στο ποδήλατο

– Μάθε παιδί μου ποδήλατο: Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο οι μικροί επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν ποδήλατο, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας φυσικής αγωγής και πρωταθλήτριας Ελλάδας στην ορεινή ποδηλασία Βάσως Λαζοπούλου.

– Δημιουργική απασχόληση: Στο ειδικό δάπεδο, οι μικροί φίλοι της εκδήλωσης θα έχουν την ευκαιρία ν’ απασχοληθούν δημιουργικά ζωγραφίζοντας ποδήλατα με την καθοδήγηση και την επίβλεψη παιδαγωγών.

– Ποδηλατοβόλτα:  Με τη λήξη των  εγκαινίων οι επισκέπτες με τα ποδήλατά τους αλλά και με τα ποδήλατα του συστήματος θα λάβουν μέρος στην ποδηλατοβόλτα που θα πραγματοποιηθεί στους κεντρικούς δρόμους της πόλης  διασχίζοντας την ακόλουθη διαδρομή:

ΕΚΚΙΝΗΣΗ – Πλατεία Ελευθερίας με κατεύθυνση τις οδούς Ελ. Βενιζέλου – Κουντουριώτου – Ομόνοιας- Εθνάρχου Μακαρίου – Πλατεία Καπνεργάτη – Κύπρου – Ελ. Βενιζέλου (από γωνία Καραγιάννη) – Δαγκλή – Εθνικής Αντιστάσεως – Τελωνείο – Εθνική Αντιστάσεως – Κουντουριώτου – Ομονοίας – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ στην Πλατεία Ελευθερίας.

Ο ποδηλατικός σύλλογος ΚΥΚΛΟΤΡΟΝ θα στηρίξει τη διοργάνωση, συνοδεύοντας τους ποδηλάτες στη βόλτα μέσα στην πόλη και σε ότι χρειαστεί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, καθώς θα συνεργαστεί με το Δήμο Καβάλας και την Τροχαία.

 

Από την Πέμπτη λοιπόν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Καβάλας θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε εξήντα ποδήλατα που θα είναι κατανεμημένα σε τέσσερεις σταθμούς και θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν για τις καθημερινές τους μετακινήσεις.  Οι σταθμοί ενοικίασης βρίσκονται στα σημεία :

  Διοικητήριο

  Πλατεία Καπνεργάτη

  Πλατεία Ελευθερίας

  Parking Λιμένος

Για τη χρήση των ποδηλάτων, απαιτείται η ηλεκτρονική συνδρομητική κάρτα του συστήματος η οποία θα πρέπει να «γεμίζει» με χρόνο χρήσης. Οι ενδιαφερόμενοι από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου θα μπορούν να προμηθεύονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας (Γραφείο Τουριστικών Πληροφοριών – πρώην περίπτερο ΕΟΤ)) την κάρτα. Η ετήσια συνδρομή κοστίζει 24 € ενώ η χρέωση την πρώτη μισή ώρα ποδηλασίας είναι δωρεάν. Για τα επόμενα ημίωρα η χρέωση ανέρχεται σε 0,50 €

Οι εταιρείες ΟΤΕ και COSMOTE στο πλαίσιο του προγράμματος ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΑΣΕΙΣ που υλοποιούν, υποστηρίζουν το  αυτοματοποιημένο σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων του Δήμου Καβάλας διασφαλίζοντας την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του, με στόχο να εντάξουν τη χρήση του ποδηλάτου στις καθημερινές μετακινήσεις κατοίκων και επισκεπτών της πόλης. Το ενδιαφέρον των κατοίκων για τα δημόσια ποδήλατα είναι μεγάλο και η έναρξη του συστήματος αναμένεται με ενθουσιασμό από μεγάλη μερίδα κατοίκων και επισκεπτών.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑