Εκδηλώσεις

Published on October 16th, 2013 | by fileto

0

Παρουσίαση βιβλίου από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη

Οι εκδόσεις ΙΑΝΟΣ, σε συνεργασία με την ΠΑΤΡΙΔΑ και το βιβλιοπωλείο ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου και ώρα 17:45 μ.μ. στο ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ της Κομοτηνής, παρουσιάζουν το βιβλίο “Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει” του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη.

Το βιβλίο “Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει”, του κ. Κων/νου Τριανταφυλλάκη, είναι μια μυθιστορηματική αφήγηση για τη σύγχρονη πραγματικότητα.
Ο Ορέστης και η Μαριάννα ξεκινούν το ταξίδι της ζωής με πολλά όνειρα και μεγαλεπήβολα σχέδια από ένα μικρό χωριό στον Έβρο τη δεκαετία του 60. Το ταξίδι περνά από την Αθήνα στη Νέα Υόρκη, επιστρέφει στην Αθήνα και καταλήγει πάλι στον Έβρο.
Το βιβλίο δεν εξαντλείται σε ατομικές διαδρομές και αδιέξοδα των ηρώων του, αντίθετα τα χρησιμοποιεί για να αποτυπώσει μια ευρύτερη κοινωνική πραγματικότητα. Περιγράφει μικρές και μεγάλες ιστορίες οικονομικής και πολιτικής διαπλοκής στην Ελλάδα και τον κόσμο.
Οικονομικά, επιχειρηματικά, εκδοτικά, δικαστικά συμφέροντα συγκρούονται συνθλίβοντας ζωές και καταδικάζοντας υπάρξεις.
Ανάμεσα στα μεγάλα γεγονότα ξεχωρίζει το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και η φούσκα της μεγάλης ευφορίας του ευρώ, η κατάρρευση της Lehman Brothers και η έλευση της πρώτης κρίσης.
Οι ήρωες αναζητούν μέσα από το προσωπικό τους δράμα μια διαδρομή πέρα από τα όρια της νίκης ή της ήττας μια διαδρομή ανάμεσα στην τύχη και την ανάγκη που τους οδηγεί μακριά από τα παλιά τους όνειρα και τα αρχικά σχέδια. Στην πορεία αντιλαμβάνονται πως η ζωή δεν εξελίσσεται όπως την σχεδιάζεις.

Ο συγγραφέας, κ. Κωνσταντίνος Τριανταφυλλακης γεννήθηκε στο Ασημένιο Έβρου τελείωσε το Γυμνάσιο στο Διδυμότειχο το 1975 πήγε για σπουδές στην Αθήνα και σπούδασε στην Πάντειο.
Το 1979 μετέβη στη Νέα Υόρκη για μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά και τις Πολιτικές Επιστήμες (Master) και στις Διεθνείς Σχέσεις (Διδακτορικό). Στην Ελλάδα επέστρεψε το 1990. Εργάζεται ως σύμβουλος σε θέματα Marketing και Επικοινωνίας. Αυτό είναι το πρώτο του βιβλίο.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ.κ.

Ευριπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης -τέως Υπουργός Εσωτερικών
Αναστάσιος Δημοσχάκης πρώην ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΛ.ΑΣ
Ηλίας Κουσκουβέλης Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Αποσπάσματα θα διαβάσει η Καίτη Μακρή του Ερευνητικού Θεάτρου Θράκης
ενώ τη συζήτηση θα συντονίζει η Βούλα Ελευθεριάδου, ειδικός παθολόγος

Tην εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Δάσκαλος του Δημοτικού Τραγουδιού Χρόνης Αηδονίδης.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑