Ειδήσεις

Published on October 17th, 2013 | by fileto

0

Ο περιφερειάρχης Κίρτζαλι στο δήμο Μαρώνειας – Σαπών

Ενημερωτική επίσκεψη για τις προοπτικές που ανοίγονται με την λειτουργία του κάθετου άξονα Κομοτηνής – Νυμφαίας – Μακάζα – Κίρτζαλι πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013, ο περιφερειάρχης Κίρτζαλι κ. Μπίσερ Νικόλοφ, στο δημαρχείο Μαρώνειας –Σαπών και είχε μια χρήσιμη και ουσιαστική συζήτηση με τον δήμαρχο κ. Ηλία Ιωαννάκη.

 

Παλιοί γνώριμοι οι κύριοι Μπίσοφ και Ιωαννάκης, επισφράγισαν τις καλές τους σχέσεις και συζήτησαν τρόπους ανάπτυξης και συνεργασίας μεταξύ των δύο περιοχών στον τομέα των επενδύσεων, της πολιτιστικής και τουριστικής συνεργασίας, ώστε με το άνοιγμα του κάθετου άξονα οι δύο περιοχές να έρθουν πιο κοντά και να δραστηριοποιηθούν για την ανάπτυξή τους, μέσω εκπόνησης κοινών Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και επιχειρηματικών ευκαιριών.

 

Η παραλιακή ζώνη από τα Πετρωτρά μέχρι την Μαρώνεια και τον Ίμερο μπορεί να γίνει πόλος έλξης τουριστών από την περιοχή του Κίρτζαλι η οποία συνεχώς αναβαθμίζεται οικονομικά και επιδιώκει να έχει πρόσβαση στο τουριστικό προϊόν της περιοχής του δήμου Μαρώνειας – Σαπών.

 

Ο κ. Μπίσερ δήλωσε πως: «Η φιλία μου με τον δήμαρχο Ηλία Ιωαννάκη είναι ο πιο σοβαρός μοχλός στο να εντοπίσουμε και να βάλουμε σε κίνηση τους τομείς που θα αξιοποιήσουμε στις δύο περιοχές μας. Ο δήμος Μαρώνειας – Σαπών και η ευρύτερη περιοχή είναι για μας δώρο Θεού, για όλες τις εποχές του χρόνου ώστε να κινητοποιήσουμε επιχειρηματίες και ιδιώτες που θα ήθελαν να απολαύσουν τις ομορφιές, τα ιστορικά μνημεία, τη θάλασσα και την κουζίνα της περιοχής σας. Η φιλία και η συνεργασία θα αποδώσει καρπούς».

 

Ο κ. Ιωαννάκης τόνισε: «Είχα πει και στο παρελθόν ότι ο τουρισμός για τον δήμο μας είναι το βαρύ πυροβολικό της ανάπτυξης. Το άνοιγμα του δρόμου Κομοτηνής – Κίρτζαλι, μας δίνει το πλεονέκτημα να φέρουμε την Μαρώνεια και τις Σάπες πιο κοντά σε εκατομμύρια τουρίστες και καταναλωτές, αρκεί να μας βοηθήσουν οι ιθύνοντες περί των διασυνοριακών Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, οι οποίοι «κόβουνε» προκλητικά και για μισή μονάδα ουσιαστικά προγράμματα ανάπτυξης του δήμου μας. Δεν το βάζουμε κάτω. Οι διαπροσωπικές μου σχέσεις στην άλλη πλευρά θα αποδώσουν για να έχουμε συνεργασία τόσο στον τουρισμό όσο και στον πρωτογενή τομέα, βάζοντας την Μαρώνεια και τις Σάπες σε τροχιά μιας επιτυχημένης εποχής δράσεων με τους γείτονές μας.

Καλωσορίζω στον δήμο μας, τον φίλο μου κ. Μπίσερ Νικόλοφ και πιστεύω πως θα κάνουμε από κοινού, ένα νέο ξεκίνημα ανάπτυξης, δράσης και συνεργασίας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑