Ειδήσεις

Published on October 21st, 2013 | by fileto

0

Στην Ξάνθη το λείψανο του Αγίου Αρτεμίου

Τεμάχιο της δεξιάς χείρας του Αγίου μεγαλομάρτυρα Αρτεμίου, του προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο φυλάσσεται στην Ι.Μ. Θεοτόκου Καλλίπετρας Βέροιας, στις όχθες του Αλιάκμονα, μετέφερε στην Ξάνθη για προσκύνηση, ο ηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Παλαμάς, κατόπιν πρόσκλησης του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα.  

Η υποδοχή του λειψάνου του Αγίου Αρτεμίου έγινε το πρωί του Σαββάτου (19/10) στο Ησυχαστήριο Αγίου Πορφυρίου Γάζης, ενώ μετά την υποδοχή ακολούθησε Θεία Λειτουργία στο Καθολικού του Ησυχαστηρίου προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ξάνθης.

Να σημειωθεί ότι στο Ησυχαστήριο προΐσταται η χαρισματούχα Γερόντισσα Άννα, πνευματικό τέκνο του Γέροντος Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου. Ο χώρος αποτελεί έναν επίγειο Παράδεισο, ενώ η φιλοξενία της Γεροντίσσης είναι αβραμιαία. 

Το απόγευμα του Σαββάτου (19/10) το Ιερό Λείψανο και τη Συνοδεία του π. Παλαμά δέχθηκε ο Μητροπολίτης Ξάνθης και ξενάγησε στο Μητροπολιτικό του Μέγαρο, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, όπου παρουσία των Αστυνομικών Αρχών, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Αρτεμίου, τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός.  

Το πρωί της Κυριακής (20/10) το τεμάχιο του λειψάνου τέθηκε σε προσκύνηση στον Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας Ξάνθης, όπου τελέστηκε και η δοξολογία παρουσία των Πολιτικών και Αστυνομικών Αρχών.  

Το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει στο Ησυχαστήριο Αγίου Πορφυρίου Γάζης έως την επομένη Κυριακή 27 Οκτωβρίου και καθημερινά θα τελούνται αγρυπνίες και παρακλήσεις.



About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑