Ειδήσεις

Published on October 22nd, 2013 | by fileto

0

Λευκό μάρμαρο Θάσου για το αρχαίο θέατρο

Στόχος του δήμου Θάσου μέσω του έργου αυτού είναι τα μαρμάρινα μέρη του θεάτρου, όπως το κοίλο, η σκηνή και οι δύο πάροδοι να αντικατασταθούν με λευκό μάρμαρο Θάσου, σύμφωνα με την αρχική κατασκευή του στην αρχαιότητα.

Το έργο, συνολικού κόστους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με φορέα υλοποίησης την ΙΗ’ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Καβάλας.

Το έργο στο αρχαίο θέατρο της Θάσου περιλαμβάνει την αναστήλωση του κοίλου, την αναστήλωση της σκηνής που θα φτάσει μέχρι το επιστήλιο καθώς επίσης την αναστήλωση των δύο παρόδων και την κατασκευή βοηθητικών κτισμάτων όπως αναψυκτηρίου, παρασκηνίων, χώρων υγιεινής, προσβάσεων για ΑΜΕΑ, χώρους φροντιστή φωτισμού και φυλάκιο, κατασκευή συστήματος πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης.

Με το φημισμένο παγκοσμίως λευκό μάρμαρο της Θάσου θα «ντυθεί» το αρχαίο θέατρο του νησιού, που έκλεισε τις πόρτες του για το κοινό, λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση του φετινού 55ου Φεστιβάλ Φιλίππων Θάσου ώστε να ξεκινήσουν εκτεταμένες εργασίες αναστήλωσης.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑