Ειδήσεις

Published on October 22nd, 2013 | by fileto

0

Σχολεία χωρίς καθηγητές ξένων γλωσσών στη Ροδόπη αφήνει το Παιδείας

Σειρά επαφών στην έδρα του Υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι είχε την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013, ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. κ. Αντώνης Παζάλος. Συγκεκριμένα ο Αντιπρόεδρος της Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε συναντήθηκε με στελέχη από τις Διευθύνσεις Προσωπικού και Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ και με στελέχη από τα γραφεία του Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Κ. Αρβανιτόπουλου και του Υφυπουργού κ. Σ. Κεδίκογλου.

Ο κ. Παζάλος έθεσε υπόψη των συνομιλητών του στοιχεία από τις Τοπικές Επιτροπές της Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε σε όλη τη χώρα, για τις μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς Γερμανικής Γλώσσας, ιδιαίτερα στις περιοχές όπου δεν πραγματοποιήθηκαν μετατάξεις μονίμων εκπαιδευτικών Γερμανικής Γλώσσας (ΠΕ07) από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ολόκληρες περιοχές της χώρας (ενδεικτικά κατατέθηκαν στοιχεία από τη Ροδόπη, τη Χίο, την Πέλλα, την Κέρκυρα, τη Λάρισα, την Αχαΐα, τη Γ΄ Αθήνας, τον Πειραιά, τα Δωδεκάνησα και το Ρέθυμνο) μένουν ακάλυπτες.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που επέλεξαν να διδαχθούν τη Γερμανική Γλώσσα στην Ε’ και ΣΤ’ των Δημοτικών Σχολείων μένουν αδίδακτοι και οι συνάδελφοι Γερμανικής Φιλολογίας που έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να εργαστούν ως συμβασιούχοι στις περιοχές αυτές άνεργοι.

Αν και από το Μάιο του 2013 υπήρχε η δέσμευση από την πλευρά του Υ.ΠΑΙ.Θ. για ένταξη των προσλήψεων για τη Γερμανική και τη Γαλλική Γλώσσα στο ΕΣΠΑ, προς το παρόν δεν έχει προχωρήσει η εξαγγελία αυτή και κατά τις σημερινές συναντήσεις δε δόθηκε σαφές χρονοδιάγραμμα για την κάλυψη των κενών.

Το Δ.Σ της Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε καλεί – ως πρώτη κίνηση – τις Τοπικές Επιτροπές της Ένωσης να προχωρήσουν σε άμεση δημοσιοποίηση του προβλήματος στις τοπικές κοινωνίες.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑