Ειδήσεις

Published on October 23rd, 2013 | by fileto

0

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Ξανθιώτης Μάνος Χατζιδάκις

Η μεγαλύτερη, κατά πολλούς, μουσική ιδιοφυΐα της Ελλάδας, ο Μάνος Χατζιδάκις, γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 1925 στην Ξάνθη, «τη διατηρητέα κι όχι την άλλη, τη φριχτή, που χτίστηκε μεταγενέστερα από τους εσωτερικούς της ενδοχώρας μετανάστες», όπως έλεγε και ο ίδιος.

Ήταν γιος του δικηγόρου Γεωργίου Χατζιδάκι και της Αλίκης Αρβανιτίδου.

Μετά τον χωρισμό των γονιών του, το 1932, ο Μάνος Χατζιδάκις με τη μητέρα του και την αδελφή του εγκαθίστανται οριστικά στην Αθήνα.

Εν τω μεταξύ, από τα τέσσερά του χρόνια έχει αρχίσει μαθήματα πιάνου με δασκάλα την Αλτουνιάν, γνωστή μουσικό της Ξάνθης, αρμενικής καταγωγής.

Παράλληλα διδασκόταν βιολί και ακορντεόν.

 

Άλλες περιοχές που θα μπορούσαν να προσεγγίσουν Σουηδούς επισκέπτες είναι η  Σκύρος, η Λήμνος, η Λέσβος, η Εύβοια, η Χίος, Ιωάννινα, Καβάλα και γενικά όπου υπάρχει αεροδρόμιο. Βασικά χαρακτηριστικά είναι φυσικά οι υποδομές που πρέπει να έχουν οι περιοχές αυτές, και δεν αναφερόμαστε μόνο στα αεροδρόμια. Οι περιοχές πρέπει να είναι family oriented, αλλά και για τους νέους να υπάρχει το κομμάτι του adventure tourism. Ο Σουηδός ψάχνει το αυθεντικό, όσο πιο αυθεντικός είναι ένας προορισμός τόσο πιο ελκυστικός για τον Σουηδό. Από πλευράς marketing πάλι αναφέρουμε ότι οι προορισμοί, ιδιώτες και φορείς πρέπει να βγουν έξω – η εξωστρέφεια είναι η λεξη κλειδί εδώ. Να διοργανώσουν και να συμμετάσχουν σε roadshows, εκθέσεις, κ.ά. Μπορούν οι ιδιώτες με ένα σχήμα τύπου cluster να αυτό-διοργανωθούν και να καταφέρουν σημαντικά βήματα. Όλα όμως πρέπει να είναι σε ένα τριετές τουλάχιστον πλάνο. Η επένδυση στη σκανδιναβική αγορά, και ειδικά στν σουηδική απαιτεί συνέπεια, και συνέχεια. Μεμονωμένες ενέργειες δεν συνιστούν σε απτά αποτελέσματα. Δεν ξεχνάμε όμως και τα social media, τα οποία ασπάζονται πολύ οι Σουηδοί, όπως το Facebook – και γενικά θα αναφέρουμε την νέα τεχνολογία και το Internet πόσο σημαντικά εργαλεία είναι για τον επιχειρηματία και τον προορισμό.
– See more at: http://traveldailynews.gr/columns/article/2665#sthash.8dYtZ16E.dpufδφγσ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑