Ειδήσεις

Published on October 23rd, 2013 | by fileto

0

Ο Κομοτηναίος Φραγκούλης κόντρα στον Μπουτάρη;

Φημολογείται πως βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τη Νέα Δημοκρατία και έχει εξασφαλίσει και την στήριξη, οικονομική και όχι μόνο και του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, που είναι και προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στο Δήμο Θεσσαλονίκης, απέναντι στο Γ.Μπουτάρη. Μένει να δούμε αν οι φήμες επαληθευτούν.

Το όνομα του “έπαιξε” πολύ πριν μήνες σε σενάρια δημιουργίας νέου κόμματος αποτελούμενου από τον ίδιο και άλλους απόστρατους αξιωματικούς του Στρατού. Όπως αποδείχθηκε, οι ανωτέρω “ιστορίες” παρέμειναν σενάρια.

Ο Φραγκούλης Φράγκος (γεν. στη Κομοτηνή, 1951) είναι απόστρατος Έλληνας αξιωματικός του πυροβολικού του Στρατού Ξηράς, πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού και πρώην υπηρεσιακός Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Γεννήθηκε στην Κομοτηνή και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο ευρωπαϊκό δίκαιο και τις διεθνείς και ευρωπαϊκές σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ενώ είναι και διδάκτωρ γεωπολιτικής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Εισήλθε πρώτος το 1970 στη Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1974 πρώτος πάλι.
Είναι επίσης απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου. Υπηρέτησε ως διοικητής μονάδας των Ειδικών Δυνάμεων, ως στρατιωτικός ακόλουθος στην Άγκυρα (1991 – 1994), ως ακόλουθος Άμυνας στην Άγκυρα (1998 -2001) ενώ το 2002 ορίστηκε διοικητής της 32ής ταξιαρχίας Πεζοναυτών.
Το 2004 προήχθη σε υποστράτηγο και το 2007 σε αντιστράτηγο αναλαμβάνοντας την διοίκηση του Β΄ Σώματος Στρατού. Το 2009 διορίστηκε γενικός επιθεωρητής στρατού και στις 6 Αυγούστου του ίδιο έτος ανέλαβε αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2011 οπότε και αποστρατεύθηκε με απόφαση του ΚΥΣΕΑ την οποία όμως είχε προκαταλάβει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης και την ανακοίνωσε στους τρεις αρχηγούς ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκο, ΓΕΝ Δημήτρη Ελευσινιώτη και ΓΕΑ Βασίλη Κλόκοζα στο γραφείο του, λίγο πριν τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.
Στις 17 Μαΐου 2012, κατά τον διορισμό της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ανέλαβε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μέχρι τη διενέργεια εκλογών στις 17 Ιουνίου 2012.
πηγη:Difer News


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑