Ειδήσεις

Published on October 31st, 2013 | by fileto

0

Γεωργιανοί οι ληστές του Ιντερνετ Καφέ

Εξιχνιάσθηκε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο μεθοδικής και εμπεριστατωμένης έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας, η ένοπλη ληστεία, που διαπράχθηκε προχθές (29-10-2013) το βράδυ, σε ίντερνετ καφέ, στο 5ο χλμ της Εθνικής Οδού Δράμας – Καβάλας.

Στη διαδικασία του εντοπισμού και της σύλληψης των τριών (3) δραστών, συνέβαλε σημαντικά το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας καθώς και οι αστυνομικές δυνάμεις των Αστυνομικών Διευθύνσεων Δράμας και Καβάλας, που ενεργοποιήθηκαν – κινητοποιήθηκαν άμεσα για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ως προς το χρονικό της ληστείας, προχθές το βράδυ (29-10-2013), δύο από τους δράστες, που φορούσαν κουκούλες τύπου «full–face» και κρατούσαν κοντόκανο κυνηγετικό όπλο και κατσαβίδι, εισήλθαν στο ίντερνετ καφέ, ακινητοποίησαν τους δύο ημεδαπούς υπαλλήλους, ηλικίας 43 (γυναίκα) και 35 (άνδρας) ετών και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, δύο (2) κινητά τηλέφωνα και τα κλειδιά του οχήματος του 35χρονου.

Κατά την αποχώρησή τους, ένας από τους δράστες πυροβόλησε εντός του καταστήματος δύο φορές, προκαλώντας υλικές ζημιές, ενώ χτύπησε με το κοντάκι του όπλου, τον 35χρονο υπάλληλο στο κεφάλι, τραυματίζοντάς τον. Ακολούθως, αφαίρεσαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 35χρονου υπαλλήλου, με το οποίο διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση όλων των δυνάμεων των Αστυνομικών Διευθύνσεων Δράμας και Καβάλας, με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας να εντοπίσουν στην Εθνική Οδό Δράμας – Καβάλας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα.

Όταν οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προειδοποιητικά σήματα, προκειμένου να σταματήσουν για έλεγχο, αυτοί δεν συμμορφώθηκαν και επιχείρησαν να διαφύγουν, αναπτύσσοντας ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη και τελικά το όχημα κινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς στα Αμισιανά Καβάλας.

Οι τρεις επιβαίνοντες (δυο Γεωργιανοί ηλικίας 32 και 26 ετών και ένας 28χρονος ημεδαπός) προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Δράμας και από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι είναι οι δράστες της ληστείας.

Στο πλαίσιο των ερευνών και ειδικότερα στη διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες κατά την καταδίωξή τους, βρέθηκε ένας φάκελος με το χρηματικό ποσό των 2.050 ευρώ, που προερχόταν από τη ληστεία. Επιπλέον στην Εθνική Οδό Δράμας – Ξάνθης, βρέθηκε και το Ι.Χ.Ε. του 35χρονου υπαλλήλου, με το οποίο είχαν διαφύγει αρχικά, αμέσως μετά τη ληστεία στο κατάστημα ίντερνετ καφέ.

Τα παραπάνω είδη αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους, ενώ κατασχέθηκαν ακόμα, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών, καθώς και το χρηματικό ποσό των 87 ευρώ και τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 26χρονου, οι αστυνομικοί εντόπισαν δώδεκα (12) κυνηγετικά φυσίγγια και μία (1) πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο (γκλοπ), τα οποία και κατασχέθηκαν.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.

Οι έρευνες συνεχίζονται από τις αστυνομικές Αρχές να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας των συλληφθέντων και η τυχόν συμμετοχή τους στην τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑