Ειδήσεις

Published on October 31st, 2013 | by fileto

0

Γεωργιανός διακινητής χώρεσε σε ΙΧ 12 λαθρομετανάστες

Συνελήφθη χθες (30-10-2013) το πρωί, σε αγροτική περιοχή του Νομού Ροδόπης, απ ό αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου, με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών δυνάμεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης , 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες. Έντεκα (11) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και ένας (1) υπήκοος Μπαγκλαντές.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης, εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες, με οδηγό τον 27χρονο, να κινείται σε επαρχιακή οδό του Νομού Ροδόπης και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ο 27χρονος διακινητής, δε συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα, κινήθηκε προς την Εγνατία οδό και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Στο 23ο χλμ της Εγνατίας Οδού Μέστης – Κομοτηνής, μετά από βλάβη που υπέστη το όχημα στο ελαστικό του, ο δράστης το ακινητοποίησε και διέφυγε πεζός στους παρακείμενους αγρούς, αποφεύγοντας αρχικά τη σύλληψη.

Άμεσα οι παραπάνω αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. αλλά και άλλων υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, εξέδωσαν επιστάμενες αναζητήσεις στην περιοχή, με αποτέλεσμα, λίγη ώρα αργότερα, να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 27χρονο.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος που οδηγούσε ο δράστης, διαπιστώθηκε ότι προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατά τη σύλληψη, ο 27χρονος, κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς, μία πλαστή βεβαίωση για απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας, η οποία και κατασχέθηκε.

Κατασχέθηκε επίσης ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑