Ειδήσεις

Published on November 2nd, 2013 | by fileto

0

Σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη τα κέντρα παράνομου τζόγου

Παράνομος τζόγος με κέρδη εκατομμυρίων και με αντένες σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Στην πραγματικότητα όμως, το κύκλωμα με έδρα την Χαλκιδική, όπως προέκυψε από πολύμηνη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, είχε δικτυωθεί με άλλα κυκλώματα παράνομου τζόγου, συγκροτώντας από κοινού με αυτά ένα δίκτυο τριών εγκληματικών οργανώσεων, που υποκαθιστούσε τον ΟΠΑΠ, με τζίρους εκατομμυρίων ευρώ, και στερούσε το ελληνικό Δημόσιο από διαφυγόντες φόρους.

Η έρευνα, επεκτάθηκε σε 11 νομούς σε ολόκληρη τη χώρα, οδήγησε στην εξάρθρωση του δικτύου, με την εμπλοκή συνολικά 67 ατόμων.

Η εταιρεία, που εμφανίζεται να έχει έδρα τις Ολλανδικές Αντίλλες και φέρεται να λειτουργεί γραφεία και στη Μάλτα, όπου κατέχει άδεια λειτουργίας από το 2011, εξασφάλισε τον Ιανουάριο του 2012 ελληνικό ΑΦΜ και προσωρινή άδεια νόμιμης λειτουργίας στη χώρα μας από το υπουργείο Οικονομικών. Η άδεια αφορά τον στοιχηματισμό προκαθορισμένης απόδοσης σε αθλητικά και μη γεγονότα, στο online casino και το online poker Texas HoldEm.

Η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα με «αρχηγό» τον 41χρονο είχε πεδίο δράσης τις περιοχές Αττικής, Θεσσαλονίκης,Ζακύνθου, Φθιώτιδας και Αιτωλοακαρνανίας, ενώ εκτός από τον επικεφαλής συνελήφθησαν άλλα 7 μέλη της, από τα 14 που ταυτοποιήθηκαν ως εμπλεκόμενα.

Στη δεύτερη οργάνωση, που είχε πεδίο δράσης τους Νομούς Πέλλας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Λάρισας και Αλεξανδρούπολης, ως «αρχηγός» φέρεται ο 38χρονος γιος ενός επιχειρηματία των Γιαννιτσών Πέλλας, ο οποίος είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές και την κοινή γνώμη με την εμπλοκή του σε μεγάλη υπόθεση με «φρουτάκια» στις αρχές της περασμένης δεκαετίας, ενώ τον Νοέμβριο του 2012 έγινε πρωταγωνιστής σε επεισόδιο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στη Θεσσαλονίκη, το οποίο απειλούσε πως θα «πυρπολήσει».

Για συμμετοχή στη συγκεκριμένη οργάνωση ταυτοποιήθηκαν 37 μέλη, από τα οποία συνελήφθησαν τα 32, μεταξύ των οποίων και ο 38χρονος.

Στην άλλη οργάνωση, με πεδίο δράσης τη Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια και την Κομοτηνή, έχουν συλληφθεί 12 μέλη, από τα 17 που ταυτοποιήθηκαν, ενώ μεταξύ αυτών που αναζητούνται είναι και ο 51χρονος «αρχηγός» της.

Οι τρεις εγκληματικές οργανώσεις που αποτελούσαν το δίκτυο παράνομου τζόγου, ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές, λειτουργούσαν αυτόνομα αλλά και ως συγκοινωνούντα δοχεία, με διασυνδέσεις και συνεργασίες μεταξύ των τριών «αρχηγών».

Δύο εξ αυτών, μάλιστα, είχαν έρθει σε προχωρημένες συζητήσεις με στόχο την επέκταση της συνεργασίας τους με την από κοινού ίδρυση και λειτουργία νέας ιστοσελίδας τζόγου, που θα εξειδικευόταν στο διαδικτυακό πόκερ.

Η αστυνομική έρευνα ξεκίνησε από την Ασφάλεια Πολυγύρου Χαλκιδικής, έπειτα από διερεύνηση περιπτώσεων παράνομων εισπράξεων σε διάφορα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Χαλκιδικής.

Επιπλέον γίνεται έρευνα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής και της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας για να διακριβωθεί το χρονικό εύρος της δράσης του δικτύου και να προσδιοριστεί το συνολικό ύψος της απάτης.

Για τον ίδιο λόγο, πλήθος ψηφιακών πειστηρίων που κατασχέθηκαν θα αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση στα εγκληματικά εργαστήρια του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Αυτά είναι 54 φορητοί και σταθεροί υπολογιστές, 44 κινητά τηλέφωνα, πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων με κωδικούς ονομάτων και χρηματικά ποσά πονταρίσματος, 3.070 ευρώ, 17 βιβλιάρια καταθέσεων, ένα ταχύπλοο σκάφος, 3 IX αυτοκίνητα και 8 ρολόγια χειρός.

φωτο: αρχείο


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑