Ειδήσεις

Published on November 4th, 2013 | by fileto

0

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.

Ραγδαίες είναι οι αλλαγές στη διοικητική πυραμίδα της Ελληνικός Χρυσός ΑΕ, της εταιρίας που δαιχειρίζεται τα μεταλλεία της Χαλκιδικής και της Θράκης. Τους τελευταίους μήνες έντονη ήταν η φημολογία για την ουσιαστική ανάληψη του ελέγχου από τους ξένους ιδιοκτήτες της μητρικής Eldorado Gold, οι οποίες όπως φαίνεται υλοποιούνται τις τελευταιες εβδομάδες.

Κορυφαία στελέχη που βρίσκονται στην εταιρία και είχαν επωμιστεί την ευθύνη της ανάπτυης σε πρώτη φάση υποβαθμίζονται, ενώ άλλα απομακρύνονται σε μια ιδιαίτερα κλειστή διαδικασία για την οποία λίγα έχουν διαρρεύσει.

Αν τώρα οι εξελίξεις συσχετισθούν με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να κρίνει παράνομες τις επιδοτήσεις 11 εκατ. που δόθηκαν στην εταιρία επί Μπόμπολα, εκμηδενίζοντας στην ουσία το κόστος αγοράς της από το Δημόσιο, τότε η υπόθεση αποκτά οσμή σύγκρουσης συμφερόντων στο εσωτερικό της μητρικής, όπου μέτοχος είναι και ο όμιλος Μπόμπολα καθώς και ο Δ. Κούτρας, ο οποίος κινούσε και τα νήματα μέχρι τώρα.

Από τις διεργασίες αποδυναμωμένος βγαίνει ο Πέτρος Στρατουδάκης, που ήταν μέχρι τώρα ο επικεφαλής της Ελληνικός Χρυσός, ενώ πολλά στελέχη έχουν ήδη αντικατασταθεί.

Χρηματιστηριακές πηγές επισημαίνουν ότι ο βασικός μέτοχος επιχειρεί διαχωρισμό της μεταλλευτικής δραστηριότητας από τον εμπλουτισμό και την εμπορία ώστε να μπορεί εν συνεχεία να εγκαταλείψει τη ζημιογόνο, ή ακόμα και να πουλήσει κομμάτια.

πηγη: sOFOKLEOUS IN


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑