Ειδήσεις

Published on November 4th, 2013 | by fileto

0

Σενάρια για υποψηφιότητα Ν. Παναγιωτόπουλου στην ΠΑΜ-Θ

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», εδώ και δύο μήνες λειτουργεί άτυπα και με άκρα μυστικότητα μια επιτροπή, υπό τον Γραμματέα της ΝΔ κ. Α. Παπαμιμίκο, στην οποία μεταξύ άλλων συμμετέχουν ο πρώην γραμματέας κ. Ελ. Ζαγορίτης, ο κ. Εμμ. Αγγελάκας και ο κ. Δ. Καλογερόπουλος.

Στόχος της ΝΔ – κατόπιν εντολής του κ. Αντ. Σαμαρά – είναι ως τις 20 Δεκεμβρίου και σε κάθε περίπτωση πριν από τα Χριστούγεννα να έχει κλείσει το θέμα των υποψηφιοτήτων, ενώ το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν μετρήσεις σε περιφέρειες και δήμους.

 

Η ηγεσία της ΝΔ θέλει να έχουν χρόνο οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες για να προετοιμαστούν κατάλληλα, ενώ εκτιμά ότι θα έχει και τη δυνατότητα να αποφύγει τυχόν απρόοπτα, αλλά και τις όποιες «αντάρτικες» υποψηφιότητες.

 

Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι έχουν «κλειδώσει» οριστικά οι υποψηφιότητες για τη συντριπτική πλειονότητα των περιφερειών, ενώ για τις πρωτεύουσες των νομών υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες, με μεγάλα αγκάθια την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

 

Στο εσωτερικό του ηγετικού πυρήνα εξουσίας γίνεται μεγάλη συζήτηση για το αν θα πρέπει να υπάρξει συμπόρευση με το ΠαΣοΚ, με την πλειονότητα να αντιδρά σε μια συμμαχία με τη Χαριλάου Τρικούπη.

 

Μέχρι στιγμής παραμένει θολό το τοπίο για τους δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ για τους περισσότερους δήμους η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες εβδομάδες.

 

Στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη δεν έχει ξεκαθαριστεί αν η ΝΔ θα στηρίξει τον νυν περιφερειάρχη κ. Γ. Παυλίδη, ενώ συζητούνται τα ονόματα δύο εν ενεργεία βουλευτών, του κ. Αλ. Δερμετζόπουλου (Εβρου) και του πρώην υφυπουργού κ. Ν. Παναγιωτόπουλου (Καβάλας).


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑