Ειδήσεις

Published on November 5th, 2013 | by fileto

0

Βρήκαν φίλτρο απομάκρυνσης του αρσενικού από το νερό

Μια καινοτόμο μέθοδο απομάκρυνσης του αρσενικού από το νερό ανέπτυξαν οι επιστήμονες και κέρδισαν μία από τις 11 προνομιακές θέσεις κατάταξης, ανάμεσα σε 5.000 «προϊόντα» – επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο, στο διεθνή διαγωνισμό StartupBootCamp High TechXL που αποτελεί ένα από τα κορυφαία προγράμματα “επιτάχυνσης” νεοφυών επιχειρήσεων.

Πρόκειται για την ερευνητική ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Χημικών Μηχανικών, Μανασσή Μήτρακα και μέλη τους Σοφία Τρεσίντση, Κωνσταντίνο Συμεωνίδη, Ρωξάνη Τζήμου-Τσιτουρίδου, Ιωσήφ Γεωργίου, Γεώργιο Σταύροπουλο, Αναστάσιο Ζουμπούλη και Μαρία Κατσικίνη.

Το ειδικό αυτό φίλτρο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία, έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε ξενοδοχεία στην Ελλάδα και στην υδροδότηση δύο χωριών, της Νικήσιανης Καβάλας και του Μητρουσίου Σερρών.

Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του προγράμματος «AquAsZero» που υποστηρίζεται από το 7ο πλαίσιο στήριξης για ενίσχυση της έρευνας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑