Ειδήσεις

Published on November 6th, 2013 | by fileto

0

Οι ΑΝ. ΕΛ. ζητούν παραίτηση Μηταράκη για τον χρυσό

Την παραίτηση του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη ζητά η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή.

Η βουλευτής  αναφερόμενη στην αποκάλυψη του περιοδικού «Unfollow» ότι ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης, αρμόδιος και για τις επενδύσεις χρυσού στη χώρα, υπήρξε στο πρόσφατο παρελθόν -για μεγάλο χρονικό διάστημα- υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής κοινοπραξίας Fidelity (η οποία πρόσφατα εξασφάλισε, μέσω της συμμετοχής της στον επιχειρηματικό όμιλο Eldorado Gold, άδειες για την εκμετάλλευση των χρυσωρυχείων στη Χαλκιδική και στον Εβρο).

Σύμφωνα με τη βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ.: «Η κοινοπραξία Fidelity, στην οποία ο Ν. Μηταράκης εργαζόταν από το 2003 και για αρκετό χρονικό διάστημα -λαμβάνοντας μάλιστα και βραβείο το 2005 για τη δραστηριότητά του στην εν λόγω κοινοπραξία-, ελέγχει σήμερα  μετοχές της Eldorado Gold και ασκεί μέρος του ελέγχου στη συγκεκριμένη εταιρία».

Η κ. Μακρή τονίζει πως «επί των ημερών του κ. Μηταράκη στο υπουργείο εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικές άδειες για να προχωρήσει η επένδυση της Eldorado Gold στη Χαλκιδική και προεγκρίθηκαν για το χρυσωρυχείο στο Πέραμα του Εβρου. Ωστόσο η προϋπηρεσία του κ. Μηταράκη στη συγκεκριμένη πολυεθνική, και μάλιστα από τη θέση υψηλόβαθμου στελέχους της, δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα για τον ρόλο που πιθανά να διαδραμάτισε ο ίδιος από τη θέση του υφυπουργού, προκειμένου να διευκολυνθεί η επένδυση των πρώην εργοδοτών του».

Τέλος, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή διερωτάται: «Γνώριζε ο πρωθυπουργός την επαγγελματική σχέση του κ. Μηταράκη με τη Fidelity; Αν όχι, τότε είναι σίγουρα υπόλογος ο κ. Μηταράκης και το ελάχιστο που μπορεί να κάνει είναι να αναλάβει τις προσωπικές του ευθύνες. Σε διαφορετική περίπτωση ο πρωθυπουργός οφείλει να απαιτήσει την παραίτησή του».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑