“Μαιμού” γραβιέρα Κρήτης με προέλευση Βουλγαρίας
Πάνω από 1.000 τόνοι είναι η “μαϊμού” γραβιέρα Κρήτης που πωλείται σήμερα στην ελληνική αγορά. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, το συγκεκριμένο επώνυμο προϊόν βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα από αρκετούς επιτήδειους, οι οποίοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη φήμη του για την επίτευξη σημαντικών εσόδων.
Στο πλαίσιο αυτό, εισάγουν απομίμηση γραβιέρας Κρήτης από τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Ουγγαρία, ενώ την ίδια στιγμή έχουν αυξηθεί σημαντικά και τα φαινόμενα νοθείας που πραγματοποιούνται στο εσωτερικό της χώρας.
Καλά πληροφορημένες πηγές, λένε ότι αυτοί που εμπορεύονται νοθευμένη γραβιέρα την αγοράζουν χονδρική στα 3,5 ευρώ για να καταλήξει στη λιανική στα 11 ευρώ το κιλό.Σε αντιδιαστολή, η νόμιμη γραβιέρα κοστίζει στη χονδρική 7,5 ευρώ, ενώ η τιμή της στη λιανική φθάνει τα 13 ευρώ.
Πηγή:www.reporter.gr