Ειδήσεις

Published on November 11th, 2013 | by fileto

0

Μην πυροβολείτε την δικαιοσύνη

Δικαστές, δικαστικοί υπάλληλοι και δικηγόροι προχωρούν σήμερα Δευτέρα 11 Νοεμβρίου σε κινητοποιήσεις με κυρίαρχο αίτημά τους την ενίσχυση των ελέγχων και των μέτρων ασφαλείας στο χώρο των δικαστηρίων.

Το αίτημα επανήλθε σε έντονους τόνους μετά την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε την Παρασκευή γραμματέας ανακρίτριας στην Ευελπίδων.

Συγκεκριμένα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει εξαγγείλει διακοπή συνεδριάσεων των δικαστηρίων όλης της χώρας, από τις 10:00 έως τις 15:00 της Δευτέρας.

Επίσης, έχει προγραμματιστεί τρίωρη διακοπή συνεδριάσεων και εργασιών στα δικαστήρια όλης της χώρας, από τις 12:00 έως τη λήξη της βάρδιας, και συγκεντρώσεις σε όλες τις δικαστικές υπηρεσίες έχει ανακοινώσει η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ).

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία: “Για άλλη μια φορά ο χώρος εργασίας μας, ο χώρος των Δικαστηρίων, γίνεται χώρος εγκληματικής ενέργειας. Η επίθεση με μαχαίρι σε συνάδελφο του Πρωτοδικείου Αθήνας, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από γεγονότα, όπως η εκτέλεση μελών του Δικαστηρίου στα Ιωάννινα, η εκτέλεση του κατηγορουμένου στο ΜΟΔ του Πειραιά προ ετών, η εκτέλεση κατηγορουμένου στην Ανάκριση της Ευελπίδων πέρσι, η έκρηξη βομβών στη Θεσσαλονίκη και στα Διοικητικά Δικαστήρια της Αθήνας, σε ώρα εργασίας, η αποστολή πακέτου βόμβας στην Ορεστιάδα με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό συναδέλφου και η πρόσφατη αποστολή επιστολής – βόμβας στο Πρωτοδικείο Αθήνας, είναι μερικά από αυτά”.

Ως επιστέγασμα των παραπάνω δράσεων, θα πραγματοποιηθούν ακόμη συμβολικές ολιγόλεπτες καταλήψεις των εισόδων των δικαστικών κτηρίων πριν την έναρξη των συνεδριάσεων ενώ οι δικηγόροι της Αθήνας, της Τρίπολης και της Καλαμάτας απέχουν από τα καθήκοντά τους για τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑