Βαλκάνια

Published on November 11th, 2013 | by fileto

0

Νέα εποχή για την Dasteri της Αλεξανδρούπολης

Η «Dasteri A.E», η θρακιώτικη εβρίτικη βιομηχανία παραγωγής φωτιστικών σωμάτων, ανακοινώνει σήμερα την επέκταση της συνεργασίας της με δύο κολοσσούς της διεθνούς αγοράς, με την αμερικανική «Hilux and Sound Off» και τον κινεζικό όμιλο «FOXCONN», μία συνεργασία που θα παρουσιαστεί αύριο σε συνάντηση με τον υπουργό Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρο Καράογλου.

Στη Θεσσαλονίκη και την Μαρώνεια στον δήμο Μαρώνειας – Σαπών, έρχονται για να σφραγίσουν τη συνεργασία με την ελληνική βιομηχανία, ο πρόεδρος της αμερικανικής «Hilux and Sound Off»  Μάρκ Λίτκε   και ο διευθυντής μάρκετινγκ  του κινεζικού ομίλου « FOXCONN» Έρικ Τσο.

Σύμφωνα με τη «Dasteri», οι δύο άνδρες εκπροσωπούν επιχειρήσεις με συνολικό κύκλο εργασιών  108,3 δισ. δολάρια το 2012. Οι «Hilux» και «FOXCONN» βρίσκονται στην πρωτοπορία της παγκόσμιας βιομηχανίας στα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και φωτιστικών συστημάτων τύπου LED.

Οι δύο ξένοι όμιλοι επέλεξαν να επενδύσουν στην αμιγώς ελληνική «Dasteri AE» η οποία εδρεύει στην Αλεξανδρούπολη, διοχετεύοντας τεχνογνωσία και παραχωρώντας τα δικαιώματα της συμπαραγωγής και του service των φωτιστικών σωμάτων για την Ευρώπη.

Οι Μάρκ Λίτκε και ΄Ερικ Τσο έρχονται αύριο στη Θεσσαλονίκη για την υπογραφή του νέου συμβολαίου με την  «Dasteri AE», η οποία ύστερα από 10ετη συνεργασία μαζί τους έχει ανέλθει στον πρώτο βαθμό ( 1st level) των παγκοσμίων συμβεβλημένων με τον όμιλο συνεργατών-κατασκευαστών.

Στη συνάντηση με τον υπουργό Μακεδονίας – Θράκης, θα παρευρίσκονται ο πρόεδρος και ο δ/νων σύμβουλος της ελληνικής επιχείρησης, Γιάννης και Βασίλης Δαστερίδης αντίστοιχα.

Μετά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των δύο ξένων ομίλων, θα ξεναγηθούν σε περιοχές στις οποίες η «Dasteri AE» έχει εγκαταστήσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια φωτιστικά σώματα τύπου LED και στη συνέχεια θα παραμείνουν για δύο ημέρες στην Αλεξανδρούπολη, για την υπογραφή του νέου συμβολαίου.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό θα πρέπει να αντικατασταθούν περίπου 3.000.000 παλαιού τύπου φωτιστικά σώματα στην Ελλάδα, έως το 2020.

Παράλληλα αύριο στις 6.30 το απόγευμα οι επιχειρηματίες έχουν ραντεβού στην Ξυλαγανή στον δήμο Μαρώνειας – Σαπών με τον δήμαρχο Ηλία Ιωαννάκη καθώς παίζει και το σενάριο εγκατάστασης της επένδυσης στην περιοχή του δήμου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑