Βαλκάνια

Published on November 11th, 2013 | by fileto

0

Διαμαρτυρία Μουεζίνογλου για καθυστέρηση στα σύνορα

Τούρκοι επίσημοι πήραν το τρένο Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη και με επικεφαλής τον Ροδοπίτικης καταγωγής υπουργό Υγείας και επιστήθιο φίλο του Ταγίπ Ερντογάν, Αχμέτ Μουεζίνογλου, πήγαιναν ώστε να παραστούν στην εκδήλωση που έγινε στην Θεσσαλονίκη στο Μουσείο Κεμάλ Ατατούρκ για τον θάνατό του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Μιλιέτ “Οι Τούρκοι κατηγορούν τις ελληνικές Αρχές ότι καθυστέρησαν υπερβολικά τις διατυπώσεις -αφήνοντας υπόνοιες ότι αυτό έγινε εσκεμμένα- στα σύνορα και στη συνέχεια κράτησαν για πάνω από δύο ώρες ακινητοποιημένο το τρένο για τεχνικούς, λόγους, με συνέπεια η τουρκική αποστολή να μην καταφέρει να παρευρεθεί στην εκδήλωση.

μουεζίνογλου

Ο Μουεζίνογλου προσπάθησε να επικοινωνήσει με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε και ο υπουργός αποφάσισε να συνεχίσει το ταξίδι του οδικώς, υποστηρίζει η τουρκική πλευρά.

Οι επιβάτες, ωστόσο, εξοργισμένοι σταμάτησαν το τρένο, εντός των ελληνικών συνόρων, για να ψάλλουν τον εθνικό ύμνο της Τουρκίας”.

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Θέμα γίνεται σήμερα σε τουρκικές εφημερίδες το διπλωματικό επεισόδιο που δημιουργήθηκε χθες το πρωί, όταν ομάδα Τούρκων, με επικεφαλής τον υπουργό Υγείας της γείτονος προσπάθησε να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για να τιμήσει την επέτειο του θανάτου στου Κεμάλ Ατατούρκ. Οι Τούρκοι διαμαρτύρονται ότι τους καθυστέρησαν επίτηδες οι ελληνικές αρχές στον έλεγχο διαβατηρίων, ώστε να μη φτάσουν στη Θεσσαλονίκη στις 09.05 το πρωί-ώρα θανάτου του Ατατούρκ. Τουρκικές εφημερίδες αναφέρουν ότι οι Τούρκοι με επικεφαλής τον υπουργό Υγείας ακινητοποίησαν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, το ελληνικό τρένο, για να τραγουδήσουν τον εθνικό τους ύμνο, ενώ σύμφωνα με τη «Μιλιέτ», ο Τούρκος υπουργός επικοινώνησε με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Μάλιστα αναφέρεται ότι ο υπουργός κατέβηκε από το τρένο και πήγε οδικώς, προκειμένου να προλάβει. «Είναι ντροπή για την Ελλάδα, μια χώρα – μέλος της ΕΕ, να προσπαθεί να αποτρέψει την τίμηση της επετείου του Κεμάλ Ατατούρκ» αναφέρει χαρακτηριστικά τη Δευτέρα η τουρκική εφημερίδα Ακσάμ. Εκτός του υπουργού Μουεζίνογλου, στο τρένο είχαν επιβιβαστεί βουλευτές και δημοσιογράφοι. Πηγή: www.lifo.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑