Ειδήσεις

Published on November 12th, 2013 | by fileto

0

Οι οφειλές στον ΟΑΕΕ αγχόνη στην αγορά

Σύσκεψη των προέδρων των επιμελητηρίων της χώρας έγινε στην Αθήνα για τις οφειλές των επαγγελματιών στον ΟΑΕΕ που γίνονται αγχόνη και πνίγουν την επιχειρηματικότητα.

Για τις οφειλές του ΟΑΕΕ παρουσιάσθηκε η ολοκληρωμένη πρόταση των επαγγελματικών οργανώσεων και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, για τη νομοθέτηση ευνοϊκής ρύθμισης με κεφαλαιοποίηση και πάγωμα των οφειλών μέχρι και σήμερα, την ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κλίμακας από τους ασφαλισμένους, υγεία για όλους τους επαγγελματίες και αποποινικοποίηση του οφειλέτη.

Από όλους τους Προέδρους τονίστηκε ότι η πρακτική των κατασχέσεων σε βάρος οφειλετών επαγγελματιών του ΟΑΕΕ από τα Κέντρα Αναγκαστικής Είσπραξης δεν αποτελεί λύση, αλλά αντίθετα οδηγεί στην κατάρρευση του Ταμείου και οδηγεί σε κοινωνική έκρηξη, διότι 350.000 επαγγελματίες θα βάλουν άμεσα λουκέτο, ενώ θα χαθούν και εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.- Και σύμφωνα με τα στοιχεία, η υφιστάμενη ρύθμιση έχει αποτύχει πλήρως.

Οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων ζήτησαν από τους Βουλευτές να υποστηρίξουν τη νομοθέτηση της πρότασης των φορέων, καθώς επίσης και να παρέμβουν, για να σταματήσουν οι διώξεις εναντίον των οφειλετών.

Για το θέμα των δανείων με Εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, επιβεβαιώθηκε η καθυστέρηση για την επίλυση του προβλήματος, πράγμα που έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στις επιχειρήσεις από την επιθετικότητα των Τραπεζών.

 

Με κοινή πρόταση ζητείται η δόση που πρέπει να καταβάλουν οι επιχειρήσεις στις 31/12/2013, να αναβληθεί και να δοθεί παράταση, καθώς επίσης να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης του δανεισμού για τις εν λειτουργία επιχειρήσεις με χαμηλά επιτόκια, απομείωση οφειλών και αποπληρωμή του υπολοίπου σε βάθος χρόνου.

 

Για το λόγο αυτό Οι Πρόεδροι των Επιμελητήριων ζητούν να συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό, ώστε να τεθεί το ζήτημα και να υπάρξει οριστική λύση.  

 

Οι Βουλευτές δήλωσαν την υποστήριξή τους στις θέσεις των Επιμελητηρίων και δεσμεύτηκαν ότι θα πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση και για τα δύο ζητήματα.  

 

            Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Έβρου, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, ΕΒΕ Ροδόπης, Επαγγελματοβιοτεχνικό Ροδόπης, Ημαθίας, Πέλλας και Κιλκίς Και οι βουλευτές Έβρου Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, Γεώργιος Ντόλιος, Μαρίνος Ουζουνίδης, Δράμας Καραγιαννίδης Χρήστος, Καβάλας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, Γεώργιος Καλαϊτζής, Γιάννης Πασχαλίδης, Ξάνθης Ζειμπέκ Χουσείν, Ροδόπης Καραγιουσούφ Αιχάν, Χατζή Οσμάν Αχμέτ, Ημαθίας Βεσυρόπουλος Απόστολος, Μπατσαρά Γεωργία.

 

            Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι των βουλευτών Ξάνθης Αλέξανδρου Κοντού, Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη και Έβρου Κυριάκου Γεροντόπουλου, οι οποίοι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπορούσαν να παρευρίσκονται οι ίδιοι.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑