Ειδήσεις

Published on November 16th, 2013 | by fileto

0

Καταστρέφονται ανεξέλεγκτα δάση για καυσόξυλα

Σε έξαρση το πρόβλημα της λαθρουλοτομίας καθώς πολλοί είναι αυτοί που έχουν βγει με το πριόνι κυρίως πέριξ της Αττικής και καταστρέφουν όποιο δένδρο βρουν μπροστά τους.

Τον Οκτώβριο του 2013 σε Μακεδονία – Θράκη έγιναν 1883 έλεγχοι για περιπτώσεις λαθροϋλοτομίας, ενώ τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι είχαν γίνει μόλις 345 έλεγχοι. Μόνο σε διάστημα τριών μηνών στην Πιερία έγιναν 314 έλεγχοι, εντοπίστηκαν 24 παραβάτες, κατασχέθηκαν 46 τόνοι ξύλου, 2 οχήματα και 10 αλυσοπρίονα.

Οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι στις τοποθετήσεις τους απέδωσαν την έξαρση του φαινομένου της παράνομης υλοτομίας στην οικονομική κρίση που μαστίζει τα νοικοκυριά και η πλειοψηφία των πολιτών χρησιμοποιεί τα ξύλα για καύσιμη ύλη, αλλά δεν παραλείφθηκε η διάσταση της δράσης οργανωμένων κυκλωμάτων.

Για τον λόγο αυτό έγινε σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη με θέμα τη λαθροϋλοτομία και άλλα θέματα αρμοδιότητας του ΥΠΕΚΑ που απασχολούν την Πιερία πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Κατερίνη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Αναπληρωτή ΠΕΚΑ Σταύρο Καλαφάτη, παρουσία του Ειδικού Γραμματέα Δασών Γιώργου Αμοργιανιώτη και του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Αθανάσιου Καρούντζου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Πιερίας, Γιώργος Κωνσταντόπουλος και Δημήτρης Χριστογιάννης, Δήμαρχοι της περιοχής και εκπρόσωποι των αστυνομικών, δασικών και αυτοδιοικητικών υπηρεσιών.

Στόχος της σύσκεψης ήταν η ανταλλαγή απόψεων όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων καθώς και ο καλύτερος συντονισμός τους για την αντιμετώπιση του φαινομένου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑