Ειδήσεις

Published on November 18th, 2013 | by fileto

0

Ισόβια με συνοπτικές διαδικασίες στον φονιά της Ζωής

Tην ποινή της ισόβιας κάθειρξής και 25 ετών επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καβάλας στον Χρήστο Παπάζογλου, δράστη της φρικτής δολοφονίας της Ζωής Δαλακλίδου, τα Χριστούγεννα του 2013, στην Ξάνθη.

Η δίκη διεξήχθη κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο δικαστήριο της Καβάλας, που δεν δέχτηκε κανένα ελαφρυντικό και επέβαλε τη μεγίστη των ποινών για τα πέντε αδικήματα, για τα οποία κατηγορείται ο δράστης.

Όπως μεταδίδει το xanthipress.gr, την ικανοποίησή της για την απόφαση εξέφρασε η οικογένεια της άτυχης Ζωής, που παρέστη στο δικαστήριο, ενώ η δικηγόρος της οικογένειας, Παναγιώτα Σαλβαρίδου, που παρέστη ως πολιτική αγωγή,  δήλωσε ότι αυτό που ζητά η οικογένεια είναι να μην μπορέσει ποτέ ο δράστης της αποτρόπαιας δολοφονίας, να ξαναβγεί από τη φυλακή.

Από την πλευρά της υπεράσπισης ο δικηγόρος του δράστη, Γιώργος Περβανίδης, δήλωσε ότι ο πελάτης του έδειξε μεταμέλεια και ζήτησε να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά, που δεν έγιναν δεκτά.

Ο -διορισμένος από το Εφετείο- δικηγόρος ανέφερε ότι ο δράστης θα ασκήσει έφεση, η οποία θα εκδικαστεί από το Μεικτό Ορκωτο Εφετείο Θράκης.

Το αίτημα της υπεράσπισης του κατηγορούμενου Χρήστου Παπάζογλου (ο οποίος έχει ομολογήσει το αποτρόπαιο έγκλημα) για αναβολή της εκδίκασης, μέχρις ότου πραγματοποιηθεί ψυχιατρική εξέταση, απορρίφθηκε.

Οι πρώτοι μάρτυρες που εξετάστηκαν ήταν τα αδέλφια της άτυχης Ζωής (Ηλίας και Ελένη), τα οποία περιέγραψαν τα όσα αντίκρυσαν λίγο μετά τη δολοφονία της αδελφής τους, και ακολούθησαν δύο αστυνομικοί, οι οποίοι ήταν, εκείνη τη νύχτα, σε διατεταγμένη υπηρεσία, καθώς και η φίλη της άτυχης Ζωής, που ήταν η τελευταία που αντίκρισε, πριν αποχαιρετιστούν το μοιραίο βράδυ στην οδό 40 Εκκλησιών.

Σε όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο κατηγορούμενος καθόταν αμίλητος και ανέκφραστος.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως ότι έπραξε έγινε υπό το κράτος της μέθης, ωστόσο ο εισαγγελέας αντέκρουσε τα όσα ανέφερε ο δράστης (ο οποίος υπέπεσε σε πολλές αντιφάσεις), προτείνοντας να κηρυχθεί ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

πηγη: Πρωτο Θέμα


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑