Ειδήσεις

Published on November 23rd, 2013 | by fileto

0

Οι γιατροί της ΑΜ-Θ δεν συμφωνούν με τον Άδωνη

Οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, συναντηθήκαμε σήμερα 20/11/2013 στην Κομοτηνή για να συζητήσουμε την κατάσταση της Υγείας στην Περιφέρειά μας.

 

Εκφράζουμε την βαθιά ανησυχία μας για την κατάσταση των δημοσίων δομών υγείας στα Νοσοκομεία (αποδυνάμωση ιατρικού δυναμικού, συρρίκνωση δομών, υποχρηματοδότηση), τις Μονάδες Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (υποστελέχωση και πιθανότητα διάλυσης) και στον ιδιωτικό τομέα (οικονομικός θάνατος στους εργαστηριακούς και κλινικούς ιατρούς).

 

Εκφράζουμε την ανησυχία μας για την υποχρηματοδότηση της πρόληψης στην περιφέρειά μας (εμβολιασμοί, ψεκασμοί, έξαρση και επανεμφάνιση λοιμωδών νοσημάτων).

 

Εκφράζουμε την ανησυχία μας για την έλλειψη υγειονομικής κάλυψης στους ανασφάλιστους συμπολίτες μας και τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτό για τη Δημόσια Υγεία.

 

Η σκιά της οικονομικής κρίσης πέφτει βαριά στην περιοχή μας και δε διαφαίνονται συνθήκες βελτίωσης.

 

Θεωρώντας ότι η υγεία στην περιοχή μας έχει φτάσει σε οριακά χαμηλό επίπεδο, καλούμε την Περιφέρεια, τους αντιπεριφερειάρχες, τους βουλευτές και τους Δημάρχους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και τους καθιστούμε υπεύθυνους για την περαιτέρω υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας στην περιοχή μας.

 

 

 

Οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων

Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑