Ειδήσεις

Published on November 23rd, 2013 | by fileto

0

Ο Έβρος απέναντι στο σανίδι του ΚΘΒΕ

Το  θεατρικό έργο των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα  «Ο Έβρος απέναντι», ο θαυμαστός καθρέφτης του απέναντι, – του εαυτού της πλειονότητας εξ ημών, των παρατεταμένα, εφήβων, απατεωνίσκων, “Ευρωπαίων δεύτερης ταχύτητας”, προαιωνίως πολιτισμικά αναλφάβητων… Είναι αυτοί οι άνθρωποι που χρησιμοποιούνται ως γόνιμη μήτρα κυοφορίας μιας άλλης σύγχρονης ασθένειας, αυτής του ρατσισμού.

Τέσσερις άνεργοι Έλληνες κατοικούν στις παρυφές της «ευμάρειας». Και ξαφνικά στο περιβάλλον τους εισβάλλει ένας Κούρδος πρόσφυγας. Όλοι τους, για διαφορετικούς εμφανείς λόγους ο καθένας συντονίζονται και συμπλέουν με το υπόγειο ρεύμα του ρατσισμού που διατρέχει και διαβρώνει -έκτοτε- την ελληνική κοινωνία.

«Ο Έβρος απέναντι» ανεβαίνει για πρώτη φορά και στο Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας, από την επόμενη Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών. Η παράσταση και η επιλογή του έργου εντάσσεται στο γενικότερο θεματικό άξονα των αντιρατσιστικών έργων που επέλεξε να ανεβάσει το ΚΘΒΕ τη φετινή χρονιά («Το κύμα», «Το ραφτάδικο», «Η πτωτική άνοδος του Αρτούρο Ούι» κ.α).

Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο έμπειρος ηθοποιός Γιώργος Κωνσταντίνου. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Λίλιαν Παλάντζα, Βασίλης Σεϊμένης, Γιάννης Χαρίσης, Μαριάννα Παπασάββα και Δημήτρης Μορφακίδης.
Μετά τη λήξη των παραστάσεων στη Θεσσαλονίκη (στις αρχές του ερχόμενου χρόνου), η παράσταση θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε πόλεις της Βόρεια Ελλάδας.

πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑