Ειδήσεις

Published on November 23rd, 2013 | by fileto

0

Παρέμβαση Στυλιανίδη για το νοσοκομείο Κομοτηνής

Το Νοσοκομείο Κομοτηνής αποτελεί τη βασική υγειονομική μονάδα του Νομού Ροδόπης, η οποία καλείται καθημερινά να ανταποκριθεί στο έργο της περίθαλψης των περιστατικών που σημειώνονται, τόσο των κατοίκων της περιοχής όσο και των επισκεπτών, καθώς βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Εγνατία Οδό και τον Κάθετο Άξονα που συνδέει τη Ροδόπη με τη Βουλγαρία.

    Η πολιτεία μάλιστα, μετά από συντονισμένες προσπάθειες όλων των φορέων, αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη σημασία του Νοσοκομείου, πρόσφατα ενέταξε στο ΕΣΠΑ την ανακατασκευή και τον εκσυγχρονισμό του, έργο 66.000.000 Ευρώ, πού όταν ολοκληρωθεί θα αναβαθμίσει περαιτέρω την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, συμβάλλοντας στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των περιστατικών και στην δημογραφική ενδυνάμωση της περιοχής.

    Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, ιδίως στην Καρδιολογική και την Ορθοπεδική κλινική του Νοσοκομείου. Συγκεκριμένα, η διοίκηση του Νοσοκομείου προχώρησε στο κλείσιμο της Ορθοπεδικής κλινικής καθώς σε αυτή υπηρετούσε μόνο ένας ειδικευόμενος ιατρός ενώ η Καρδιολογική κλινική υπολειτουργεί  έχοντας μόνο δύο ιατρούς, οι οποίοι μάλιστα είναι ειδικευόμενοι. Για το λόγο αυτό, η διοίκηση του Νοσοκομείου ζήτησε επανειλημμένως με έγγραφά της προς την 4η ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης (7685/1-10-2013, 8301/17-10-2013, 8539/24-10-2013, 9192/18-11-2013) την έγκριση τουλάχιστον 6 θέσεων επικουρικών ιατρών ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα υποστελέχωσης, χωρίς όμως το Υπουργείο να ανταποκριθεί στα εν λόγω αιτήματα.

    Για το λόγο αυτό,Ε Ρ Ω Τ Α Τ Α Ι ο κ. Υπουργός πώς προτίθεται το Υπουργείο Υγείας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα υποστελέχωσης του Γ.Ν. Κομοτηνής;

  1. Θα προχωρήσει στην άμεση έγκριση θέσεων επικουρικών ιατρών προκειμένου να ανοίξει επαναλειτουργήσει άμεσα η ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου και να ενισχυθεί η λειτουργία της καρδιολογικής;


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑