Ειδήσεις

Published on November 26th, 2013 | by fileto

0

Σκούπα της αστυνομίας σε Αν. Μακεδονία και Θράκη

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκαν κατά το τετραήμερο, από 21 έως και 24-11-2013, ειδικές αστυνομικές εξορμήσεις στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι ειδικές αστυνομικές εξορμήσεις είχαν τη μορφή έκτακτων αστυνομικών επιχειρήσεων, με στόχο την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών συμπεριφορών καθώς και την αντιμετώπιση προβλημάτων ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος και επικεντρώθηκαν σε σημεία της περιφέρειάς μας, στα οποία παρατηρούνται αυξημένα ποσοστά παραβατικότητας .

Στις εξορμήσεις, συμμετείχε προσωπικό των Υπηρεσιών Τάξης, Ασφάλειας, Αλλοδαπών, Τροχαίας και εξειδικευμένο προσωπικό των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ., Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), Δίωξης Ναρκωτικών των υφιστάμενων Αστυνομικών Διευθύνσεων (Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας).

Πιο αναλυτικά στις εξορμήσεις αυτές:

  • Διατέθηκαν ( 404 ) αστυνομικοί και ( 143 ) οχήματα συνολικά για αστυνομικές δράσεις σε ολόκληρη την περιφέρεια.
  • Ελέγχθηκαν (4.004) οχήματα συνολικά σε όλη την περιφέρεια.
  • Προσήχθησαν ( 193 ) άτομα (157 ημεδαποί και 36 αλλοδαποί).
  • Διαπιστώθηκαν συνολικά και βεβαιώθηκαν (612) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και (63) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Συνελήφθησαν (19) άτομα για διάφορα αδικήματα. Ειδικότερα, συνελήφθησαν (3) άτομα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, (2) άτομα για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, (4) άτομα για κλοπές, (8) άτομα για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών, (1) άτομο για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και (1) άτομο για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Κατασχέθηκαν συνολικά (4) κυνηγετικά όπλα, (1) μαχαίρι (τύπου πεταλούδα), (435,7) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, (3,8) γραμμάρια ηρωίνης, (34) δισκία διαφόρων φαρμακευτικών σκευασμάτων, (2) διαρρηκτικά εργαλεία, (1) σπρέι, το χρηματικό ποσό των 26.625 ευρώ και (2) κινητά τηλέφωνα.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές εξορμήσεις έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση.

Οι εξορμήσεις θα συνεχιστούν σε αμείωτο ρυθμό σε όλη την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με βάση τα ειδικότερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑