Άποψη - Γνώμη

Published on November 27th, 2013 | by fileto

0

Δύο μονομάχοι με την πλάτη στον τοίχο

Λες και είμαστε στο άγριο Ουέστ αλλά οι πιστολέρο που βγήκαν στο δρόμο για να αναμετρηθούν με τα πιστόλια τους, έχουν και άσφαιρα πυρά αλλά και ψάχνουν τοίχο να καλύψουν τα νώτα τους.

Οι τελευταίες μέρες που μπορεί να κρύβουν και εκπλήξεις φανερώνουν ότι τόσο ο Σαμαράς όσο και ο Τσίπρας έχουν βγει στο δρόμο αλλά τρομάζουν για το θέαμα που προσφέρουν στους αποσβολωμένους κατοίκους της Γκρέτσια Τάουν.

Ο πρωθυπουργός που από ότι φαίνεται έχει μείνει μόνος από τη μια πλευρά, έχει ένα δεκανίκι που λέγεται ΠΑΣΟΚ Βενιζέλου, το οποίο καταρρέει συστηματικά αλλά από την άλλη κρατά σημαντικά υπουργεία και κάνει παιχνίδι σε οργανισμούς όπως για παράδειγμα η δημόσια τηλεόραση.

Ο Σαμαράς είναι τρομαγμένος με την αντίδραση του λαού ο οποίος ναι μεν φλερτάρει με τον Τσίπρα αλλά κρατά και επιφυλάξεις, δίνοντας φιλί πολιτικής ζωής στη Χρυσή Αυγή και αποκρύπτοντας τις προθέσεις της ψήφου του που την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση πήγε στη ΝΔ.

Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος και με τις πράξεις της κυβέρνησης και με τα λεγόμενα του υπουργού Οικονομικών πρόσφατα σε τηλεοπτική εκπομπή αλλά και με τους θεατρινισμούς του Άδωνη ο οποίος προσπαθεί με τη σύμφωνη γνώμη του Μαξίμου να κερδίσει το λαϊκό έρεισμα.

Όλη η κυβέρνηση είναι ο Άδωνις, αν είναι δυνατόν, ενώ από την άλλη μεριά τόσο ο λίγος Χατζηδάκης ως υπουργός Ανάπτυξης, όσο και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας που ήταν τα βαριά χαρτιά του Σαμαρά, αποδεικνύονται λίγα για να πείσουν τους πολίτες ότι εργάζονται για το καλό τους.

Το ΠΑΣΟΚ είναι μια τελειωμένη ιστορία και αυτό φαίνεται από τον τρόπο διαφυγής που ζητούν τα στελέχη του, κυρίως της πρώτης γραμμής.

Τα υπόλοιπα στελέχη που θέριεψαν και υπηρέτησαν το ΠΑΣΟΚ τόσο του Σημίτη όσο και του Γιώργου Παπανδρέου έχουν βρει στασίδι στον ΣΥΡΙΖΑ, σε διάφορα πόστα και περιμένουν την ρεβάνς της κατάληψης κρατικής εξουσίας που θα τους επιτρέψει να ροκανίζουν εκ νέου τα κρατικά κονδύλια.

Το Μαξίμου περιμένει ροκανίζοντας χρόνο να περάσουμε στην ελληνική προεδρία της Ε.Ε. για να μπορέσει να ρεφάρει πολιτικά μήπως ακόμη και με το στήσιμο τριών καλπών τον Ιούνιο του 2014 (ΟΤΑ, Ευρωβουλή, Εθνικό Κοινοβούλιο) μπορέσει να υφαρπάξει μέσα στη παραζάλη των εκλογέων την ψήφο του ζαλισμένου Έλληνα.

Το Μαξίμου ακόμη ελπίζει σε μια αντεπίθεση επικοινωνιακή με διάφορα έξυπνα τρικ τα οποία μέχρι στιγμής αφήνουν παγερά αδιάφορο τον δοκιμαζόμενο έλληνα ψηφοφόρο.

Λένε για επενδύσεις οι οποίες είναι μια φούσκα με χρυσόσκονη, τη στιγμή που κανείς δεν έρχεται να ρίξει τα λεφτά του σε μια χώρα με θολό οικονομικό πεδίο, με διαλυμένη διοίκηση και με ξεχαρβαλωμένο νομικό και οικονομικό σύστημα.

Επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ γνωρίζουν καλά ότι αποσπά οφέλη από τις επιθέσεις που κάνει στα ατού της κυβέρνησης, όπως ο Γεωργιάδης και ο Βενιζέλος.

Συνεχώς του υπενθυμίζει ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει τη πολιτική του θέση για διάφορα ζητήματα όταν η ίδια η κυβέρνηση έχει θολή ατζέντα στον στρατηγικό σχεδιασμό της.

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαλλαγεί από κάθε λογής λαθρεπιβάτη, που έχει γαντζωθεί στο άρμα του, γιατί ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει.

Να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με την οικονομία, την διοίκηση και τον τρόπο λειτουργίας του σχετικά με την διαχείριση της κοινωνικής αδικίας χωρίς να αφήσει ψήγματα ότι θα χειριστεί το κράτος όπως η Αλλαγή του ΄80.

Επι πλέον θα πρέπει τα στελέχη του να σταματήσουν την καραμέλα της γενικολογίας και να ενηλικιωθούν πολιτικά σκεπτόμενοι ότι υπάρχει πλέον ορατό το ενδεχόμενο να κληθούν να ασκήσουν εξουσία, σε ένα λαό που είναι πολυτραυματίας και κουρασμένος από μεγάλα κούφια λόγια.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑