Lifestyle

Published on November 30th, 2013 | by fileto

0

Αφιέρωμα σε Μακεδονία και Θράκη στο Real Escape

Το 10ο real escape που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή μαζί με τη Realnews, δίνει ιδέες για εξορμήσεις σε 20 από τους ομορφότερους ορεινούς προορισμούς στη χώρα μας, ιδανικούς για όλη τη χειμερινή σεζόν ιδιαίτερα δε, για τις γιορτές που πλησιάζουν. Με χρήσιμες πληροφορίες για το πώς να πάτε και πού να φάτε καλά σε κάθε προορισμό, αλλά και επιλεγμένες προτάσεις διαμονής σε καλαίσθητα ξενοδοχεία και παραδοσιακούς ξενώνες, με τιμές που ξεκινούν για τη χειμερινή περίοδο (εκτός γιορτών και τριημέρων) από 40 ευρώ το δίκλινο με πρωινό.

ΘΡΑΚΗ

Μεταξάδες Έβρου: Αυθεντικό σκηνικό της ακριτικής μας γης. Ένα αρχοντοχώρι κοντά στις όχθες του Ερυθροπόταμου, με σπίτια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, καθώς είχαν διαμορφωθεί για την εκτροφή μεταξοσκώληκα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Άνω Πορόια Σερρών: Μακεδονίτικη αρχιτεκτονική στο όρος Μπέλες. Ένα χωριό αγκαλιασμένο από οξιές, με τρεχούμενα νερά και υπέροχη θέα στη λεκάνη της λίμνης Κερκίνης.

Νυμφαίο Φλώρινας: Διάσημος χειμερινός προορισμός και «σπίτι» του Αρκτούρου. Γραφικά καλντερίμια, τσίπουρα και χορτόπιτες στους παραδοσιακούς καφενέδες, βόλτες με άλογα και ποδήλατα βουνού στο όρος Βίτσι.

Παλαιός Παντελεήμονας Πιερίας: Σε μια κατάφυτη ράχη του Κάτω Ολύμπου, με απίθανη θέα στο Αιγαίο. Καστανιές, καρυδιές και βελανιδιές κυκλώνουν το χωριό με τα αναπαλαιωμένα πέτρινα σπίτια.

Σπήλαιο Γρεβενών: Ένα από τα Κουπατσοχώρια στον Όρλιακα (προβούνι της Πίνδου), όπου το εγκάρδιο καλωσόρισμα είναι παράδοση. Ορμητήριο για σκι στη Βασιλίτσα ή ράφτινγκ στον ποταμό Βενέτικο.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑