Ειδήσεις

Published on December 2nd, 2013 | by fileto

0

Τα δωρέαν τυριά που μοίρασε το ΥΠΑΑΤ στην Ξάνθη λέει ότι ήταν καλά

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ, κατά την ολοκλήρωση της δωρεάν διανομής τυρί κασέρι ΠΟΠ 2013 στην περιοχή της Ξάνθης, η τοπική επιτροπή εσφαλμένα χαρακτήρισε μια παρτίδα από τις διανεμόμενες ποσότητες ως ακατάλληλη προς κατανάλωση.

«Η παρτίδα αυτή δεν διανεμήθηκε και επεστράφη για έλεγχο από το εθνικό εργαστήριο αναφοράς γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων του ΥπΑΑΤ στη Λάρισα. Αμέσως μετά τον έλεγχο διαπιστώθηκε η καταλληλότητα προς κατανάλωση της συγκεκριμένης παρτίδας και εφόσον δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας η παρτίδα αυτή θα επαναπροωθηθεί για να διανεμηθεί στους δικαιούχους», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ.

Διευκρινίζεται ότι κάθε παρτίδα που προωθείται για διανομή ελέγχεται από πρωτοβάθμια επιτροπή με εργαστηριακούς ελέγχους από τα κτηνιατρικά εργαστήρια και το χημείο του Κράτους ενώ για τη διασφάλιση της ορθής διατήρησης μέχρι τη διανομή οι ίδιες ποσότητες ελέγχονται στους τόπους διανομής από αρμόδιες επιτροπές ποιοτικού ελέγχου.

«Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται ότι οι παραδιδόμενες ποσότητες των τυριών ΠΟΠ στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος της δωρεάν διανομής τροφίμων, όπως το κασέρι, διατηρούν τα οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά και την ποιότητα τους.
Η διαδικασία αυτή ακολουθήθηκε και για τους συνολικά 104 τόνους κασεριού που έχει ολοκληρωθεί η διανομή τους σε δικαιούχους χωρίς κανένα πρόβλημα.
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων λαμβάνει όλα τα μέτρα που διασφαλίζουν την υγιεινή και ασφάλεια των προϊόντων της δωρεάν διανομής τροφίμων και συστήνει σε όσους διαδίδουν αβάσιμες ή ατεκμηρίωτες πληροφορίες να είναι προσεκτικοί γιατί δημιουργούν εντυπώσεις χωρίς λόγο και για τους παραγωγούς και για τα ελληνικά τυριά ΠΟΠ που διανέμονται στους δικαιούχους», αναφέρει το ΥπΑΑΤ.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑