Ειδήσεις

Published on December 4th, 2013 | by fileto

0

Νοσοκομείο Κομοτηνής ο μεγάλος ασθενής της Θράκης

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όλων των φορέων της Ροδόπης για το συντονισμό δράσεων για το μέλλον του Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Η διαπίστωση όλων των συμμετεχόντων, είναι πως το Νοσοκομείο Κομοτηνής, έχει φτάσει σε μία οριακή κατάσταση. Στη σύσκεψη αναφέρθηκε από τον Διοικητή Ηρακλή Χατζηνέστωρος, πως η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, θέλει ουσιαστικά μία συγχώνευση (σε στυλ διασύνδεσης) με το νοσοκομείο της Ξάνθης.

Ο κ. Χατζηνέστωρος, έκανε λόγο για τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και επεσήμανε πως «θέλω να πιστεύω πως υπάρχει σχέδιο αν και αμφιβάλλω γι’ αυτό». Παράλληλα τόνισε πως ότι γίνεται «οφείλεται στις φιλότιμες προσπάθειες και στο πνεύμα αλληλεγγύης γιατρών και προσωπικού», ενώ τέλος ενημέρωσε τους παρευρισκομένους πως το ΦΕΚ της τοποθέτησης του νέου διοικητή στο νοσοκομείου Κομοτηνής Κώστα Ναλμπάντη εκδόθηκε την Παρασκευή και ο τελευταίος αναλαμβάνει καθήκοντα πολύ σύντομα.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης Παύλο Δαμιανίδη, το νοσοκομείο «πάντα αντιμετώπιζε προβλήματα, αλλά πλέον υπάρχει μία κατάσταση η οποία είναι τραγική και θέτει σοβαρά προβλήματα ποιότητας υπηρεσιών και ασφάλειας των ασθενών που προσέρχονται στο νοσοκομείο. Εάν δούμε την πραγματικότητα με ρεαλισμό, θα πρέπει οι κλινικές του νοσοκομείου να αρχίσουν να κλείνουν, διότι δεν μπορούν να προσφέρουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες».

Ο κ. Δαμιανίδης, δηλώνοντας την αγωνία του για το μέλλον του νοσοκομείου, ανέφερε πως «πρέπει να γίνει κατανοητό ότι εδώ δεν μιλάμε για πολυτέλειες, για ρουσφέτια και τοπικιστικές αντιλήψεις, για μια πραγματικότητα ύπαρξης ή μη του νοσοκομείου Κομοτηνής, με ευθύνη του υπουργού».

Να σημειωθεί πως στην σύσκεψη καταγράφηκαν τα αιτήματα σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και μία επιτροπή θα τα μεταφέρει στον Υπουργό Υγείας, δίνοντας χρονικό περιθώριο να καλυφθούν οι θέσεις την 31η Δεκεμβρίου 2013. Αν μέχρι εκείνη την ημερομηνία το Υπουργείο δεν προβεί στα απαιτούμενα, οι θεσμικοί φορείς θα καλέσουν σε κινητοποιήσεις, ενώ εξετάζεται από τους ίδιους και το κλείσιμο του νοσοκομείου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑