Στο Κάιρο θα βρίσκεται από σήμερα ο Αόρατος θίασος, η ομαδική έκθεση εικαστικών προσεγγίσεων στον ποιητικό κόσμο του Κ.Π. Καβάφη, προκειμένου να συμμετάσχει στα 13α Καβάφεια, τα οποία φέτος είναι αφιερωμένα στην επέτειο των 150 ετών από τη γέννησή του.

Έπειτα από ένα ταξίδι στην Αθήνα και την Καβάλα, πατρίδα του ιδρυτή της νεότερης Αιγύπτου Μωχάμετ Άλυ, η έκθεση, που διοργανώνεται από τη Μικρή Άρκτο, σε επιμέλεια Ίριδας Κρητικού, θα φιλοξενηθεί έως την Κυριακή στο Κέντρο Τεχνών Ελ Γκεζίρα της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

Επιλέγοντας ως τίτλο έναν στίχο από το ποίημα «Απολείπειν ο θεός Αντώνιον», τριάντα δύο καλλιτέχνες επιλέγουν να “αναγνώσουν” ένα ποίημα που επέλεξαν και να συνομιλήσουν ή να αποτυπώσουν κάποιο από τα λιγότερο συγκεκριμένα, αλλά εξίσου σημαντικά ίχνη του κόσμου του Αλεξανδρινού. Μέσα από αυτόν τον διάλογο, η έκθεση επιδιώκει να αποτελέσει έναν τόπο εικαστικής περιπλάνησης στην ποίηση του Καβάφη.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί Ηώ Αγγελή, Σπύρος Αγγελόπουλος, Στέλιος Αλεξάκης, Μανώλης Αναστασάκος, Αλέξης Βερούκας, Μάριος Βουτσινάς, Δημήτρης Γέρος, Ανδρέας Γεωργιάδης, Δημήτρης Γιαννέλος, Ειρήνη Γκόνου, Σοφία Δατσέρη, Κωνσταντίνος Έσσλιν, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Ανδρέας Κοντέλλης, Γιώργος Κόντης, Μαρίνα Κροντηρά, Μιχάλης Μαδένης, Τάσος Μαντζαβίνος, Τίμος Μπατινάκης, Χαρίτων Μπεκιάρης, Μίλτος Παντελιάς, Γεύσω Παπαδάκη, Κώστας Παππάς, Βασίλης Πέρρος, Δάφνη Ρόκου, Γιώργος Σαμψωνίδης, Πηγή Σπυράτου, Αντώνης Στάβερης, Λίλα Σωτηρίου, Ειρήνη Τατάκη, Άννα Φιλίνη, Πάβλος Χαμπίδης.