Ειδήσεις

Published on December 6th, 2013 | by fileto

0

Καινοτόμα προιόντα από την περιοχή μας βράβευσε η Μαρινόπουλος

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Καινοτομίας Ελληνικού Προϊόντος που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2012, ο όμιλος Μαρινόπουλος βράβευσε επτά καινοτόμα προϊόντα από όλη την Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να στηρίξει τα εγχώρια προϊόντα και τους Έλληνες παραγωγούς.

Οι βραβεύσεις πραγματοποιήθηκαν σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής στις 5 Δεκεμβρίου και σηματοδότησε την ολοκλήρωση του «Προγράμματος».

Ειδικότερα, οι επτά νικητές του Προγράμματος Καινοτομίας Ελληνικού Προϊόντος είναι:

1) Ελένη Βασιλειάδου Κυριακίδου, ιδιοκτήτρια «Βερμίου Γης» για το προϊόν «Evreston», προψημένο ζυμαρικό, έτοιμο προς βρώση ή μετά από δύο έως τρία λεπτά μέσα σε βραστό νερό.

2) Κωνσταντίνος Ντούλιας από τη Θεσσαλία, ιδιοκτήτης της «Μελισσοκομική Ελλάς» για το υποβρύχιο με μέλι

3) Ομάδα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αττικής για τα chips μήλου

4) Βασιλική Ιωαννίδου από την Ανατολική Μακεδονία για το «νέκταρ φρούτων με στέβια»

5) Χαράλαμπος Καϊάς από την Κρήτη, ιδιοκτήτης της «Escargot de crete» για τους μαγειρεμένους χοχλιούς

6) Χρυσάνθη Νοτούδα από Νιγρίτα Σερρών, για τη «σπιρουνίτα», ζυμαρικό που περιέχει σπιρουλίνα

7) Νίκος Τσιώρος από Πελοπόννησο, για τη «γαϊδουροελιά», μία ποικιλία ελιάς, που χαρακτηρίζεται από το μεγάλο της μέγεθος.

Επίσης, τιμητικό βραβείο έλαβε ο Δημήτρης Τσιαλακούδης για την εταιρεία «Μύλοι Καπλανίδη» στη Λευκοθέα Σερρών, η οποία μετράει 35 χρόνια ιστορίας και αποτελεί την πρώτη ελληνική εταιρεία διάθεσης αλευριού χωρίς γλουτένη.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑