Ειδήσεις

Published on December 7th, 2013 | by fileto

0

Τρείς συλλήψεις διακινητών λαθρομεταναστών στη Θράκη

Συνελήφθη προχθες (5-12-2013) το μεσημέρι, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης (διόδια Αμαξάδων) , απ ό αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας είκοσι έξι (26) μη νόμιμους μετανάστες. Είκοσι (20) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Μπαγκλαντές, πέντε (5) υπήκοοι Συρίας και ένας (1) υπήκοος Νεπάλ.

Ειδικότερα, στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Κομοτηνής, οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στάσης στον 28χρονο, οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, με ιταλικές πινακίδες, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημα, πλην όμως αυτός δε συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Λίγο πιο κάτω, στα διόδια Αμαξάδων, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα και να συλλάβουν το δράστη, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπίστωσαν ότι προωθούσε στην ενδοχώρα, είκοσι έξι (26) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο 28χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Επίσης, η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, περιλαμβάνει και το αδίκημα της πλαστογραφίας, καθόσον κατείχε μία (1) άδεια ικανότητας οδήγησης των Συριακών Αρχών, η οποία φέρει εμφανή σημάδια πλαστότητας.

Κατασχέθηκαν:

  • ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο
  • μία (1) άδεια ικανότητας οδήγησης
  • το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ
  • δύο (2) κινητά τηλέφωνα

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης.

Συνελήφθη προχθες (5-12-2013) το πρωί, στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού , απ ό αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, 42χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τριάντα (30) μη νόμιμους μετανάστες. Δέκα (10) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Αφγανιστάν, δέκα (10) υπήκοοι Συρίας, πέντε (5) υπήκοοι Ιράκ, δύο (2) υπήκοοι Ιράν, δύο (2) υπήκοοι Μπαγκλαντές και ένας (1) υπήκοος Τουρκίας.

Αναλυτικότερα, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, έκαναν σήμα στάσης στον 42χρονο, οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, με πινακίδες Βουλγαρίας, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημα, πλην όμως αυτός δε συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης και λίγο πιο κάτω, στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής, άνδρες της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα και να συλλάβουν το δράστη.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος, προωθούσε στην ενδοχώρα, τριάντα (30) μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, προέκυψε ότι για το παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, έχει δηλωθεί κλοπή το Φεβρουάριο του 2013, στο Τμήμα Ασφάλειας Πετραλώνων Αττικής.

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπή και παραβάσεις του νόμου περί όπλων, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της κλοπής, καθώς και της πλαστογραφίας, καθόσον η άδεια κυκλοφορίας που κατείχε, φέρει σημάδια πλαστότητας.

Κατασχέθηκαν:

  • ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο
  • ένα (1) ζεύγος πινακίδες κυκλοφορίας
  • μία (1) άδεια κυκλοφορίας
  • ένα (1) κινητό τηλέφωνο

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης.

Συνελήφθη προχθές (4-12-2013) το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, 39χρονος αλλοδαπός, υπήκοοι Συρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 39χρονο, να επιβαίνει σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και τον συνέλαβαν, διότι όπως προέκυψε είχε εισέλθει παράνομα στην χώρα, ενώ κατά τον έλεγχο, κατείχε και επέδειξε σε αυτούς, ένα (1) διαβατήριο των Συριακών Αρχών, το οποίο ανήκει σε άλλο άτομο.

Κατασχέθηκε το παραπάνω διαβατήριο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης , ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού .


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑