Ειδήσεις

Published on December 9th, 2013 | by fileto

0

Βούλγαρος και Σύριοι εν δράσει με λαθρομετανάστες

Συνελήφθησαν προχθές (7-12-2013) και χθες (8-12-2013) το πρωί, στα Αρριανά Ροδόπης και τη Ρούσα Έβρου, αντίστοιχα, στα πλαίσια οργανωμένης επιχείρησης από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και Σαπών των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ορεστιάδας και Ροδόπης , τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, ένας 23χρονος υπήκοος Βουλγαρίας και δύο (2) υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 23 και 26 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Αναλυτικότερα, προχθές (7-12-2013) το πρωί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων, εντόπισαν σε δασική περιοχή του Μικρού Δερείου, ένα (1) εγκαταλελειμμένο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες, εντός του οποίου επέβαιναν έξι (6) μη νόμιμοι μετανάστες.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας, λίγη ώρα αργότερα, στα Αρριανά Ροδόπης, οι αστυνομικοί των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και Σαπών, συνέλαβαν τον 23χρονο υπήκοο Βουλγαρίας, ο οποίος, όπως προέκυψε, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες, προπορεύονταν του παραπάνω οχήματος και λειτουργώντας ως προπομπός, ενημέρωσε τους άλλους δύο διακινητές, που επέβαιναν σε αυτό, για την παρουσία αστυνομικών στην περιοχή.

Ακολούθως, κατά τη διάρκεια επιστάμενων ερευνών, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν ο οδηγός και ο συνοδηγός του εγκαταλελειμμένου Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, με το οποίο προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας τους έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία για τον 23χρονο διακινητή (υπήκοο Βουλγαρίας) περιλαμβάνει και το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών, καθόσον βρέθηκε στην κατοχή του, επιμελώς κρυμμένη, μια (1) συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 3,1 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.

Κατασχέθηκαν επίσης τα παραπάνω οχήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων Ορεστιάδας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑