Ειδήσεις

Published on December 25th, 2013 | by fileto

0

Άρθρο στην εφημερίδα The Guardian για εξαφάνιση λαθρομεταναστών

Περίπου 150 Σύριοι πρόσφυγες, οι οποίοι ταξίδεψαν μέσα στο κρύο για πολλές μέρες και έφτασαν εξαθλιωμένοι στην βορειοανατολική Ελλάδα, έφτασαν στο χωριό Πραγγί του Έβρου.

Γεγονός το οποίο για ένα τόσο μικρό και φιλήσυχο μέρος, φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητο από τους κατοίκους.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα “The Guardian”, έφτασαν στον Έβρο μέσω της Τουρκίας στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τα δεινά του πολέμου που μαίνεται στην χώρα τους.
Από την στιγμή όμως που έγιναν αντιληπτοί, δόθηκε σήμα και εμφανίστηκαν πολλά άσπρα βαν της αστυνομίας, και από εκει και έπειτα όλοι αυτοί οι Σύριοι- άνδρες, γυναίκες και παιδιά- εξαφανίστηκαν.

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος, δικηγόρος που προασπίζεται τα δικαιώματα μεταναστών και προσφύγων, δηλώνει: “Από εκείνη την στιγμή χάσαμε κάθε ίχνος τους. Απλά εξαφανίστηκαν. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι τους έστειλαν πίσω στην Τουρκία.”

Ακτιβιστές, δικηγόροι, ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, βουλευτές της αντιπολίτευσης, και διεθνείς αξιωματούχοι ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για τις αδέξιες τακτικές που χρησιμοποιούν οι ελληνικές αρχές για να κρατήσουν τους μετανάστες μακριά.

Σε πρόσφατη έκθεση που δημοσιεύθηκε από την Διεθνή Αμνηστία, η Ελλάδα επικρίθηκε έντονα για την “αξιοθρήνητη μεταχείριση” των προσφύγων, κυρίως των Σύριων οι οποίοι προσπαθούσαν απεγνωσμένα να ξεφύγουν από τον εμφύλιο πόλεμο στην χώρα τους.

Παραβαίνοντας τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η Ελλάδα, αξιωματούχοι της ακτοφυλακής και αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει μια συντονισμένη εκστρατεία για να σταματήσουν την πρόσβαση χιλιάδων ανθρώπων στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από την Ελλάδα.
Σύμφωνα με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επίκεντρο των προσπαθειών αυτών, ήταν οι παράνομες απωθήσεις των μεταναστών.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑