Ειδήσεις

Published on January 2nd, 2014 | by fileto

0

Νεανική παρέα Γεωργιανών στην Καβάλα μπουκάριζε σε σπίτια

Εξιχνιάσθηκαν ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας μία ληστεία, δέκα διαρρήξεις σπιτιών και τέσσερις απόπειρες, που διαπράχθηκαν στην πόλη της Καβάλας, κατά το χρονικό διάστημα Μάιος – Νοέμβριος του 2012, από τα μέλη εγκληματικής ομάδας.

Από τις έρευνες των αστυνομικών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία επτά (7) μελών της ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της ληστείας και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής. Πρόκειται για έξι (6) αλλοδαπούς, υπηκόους Γεωργίας, ηλικίας 21, 27, 27, 35, 37 και 40 ετών και έναν 18χρονο ημεδαπό.

Ειδικότερα, μετά από πολύμηνες και ενδελεχείς έρευνες, κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι παραπάνω δράστες, κατά το χρονικό διάστημα Μάιος – Νοέμβριος 2012 τουλάχιστον, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων.

Συγκεκριμένα προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα δράσης τους σαν ομάδα, με διαφορετικές συνθέσεις, χρησιμοποιώντας πάντοτε την ίδια μεθοδολογία και δρώντας πρωινές ώρες, διέρρηξαν στην πόλη της Καβάλας δέκα (10) οικίες και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλες τέσσερις (4). Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων αφαίρεσαν συνολικά:

  • Πλήθος χρυσαφικών – κοσμημάτων
  • 7 ηλεκτρονικές συσκευές
  • 3 φορητούς υπολογιστές
  • 2 εικόνες αγίων
  • Το χρηματικό ποσό των 3.840

Προέκυψε επίσης ότι την 7-11-2012 κατά την διάρρηξη οικίας στην Καβάλα, ακινητοποίησαν με τη χρήση βίας την 58χρονη ημεδαπή ιδιοκτήτρια και με απειλές για την σωματική της ακεραιότητα, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, ένα (1) κινητό τηλέφωνο και διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα, συνολικής αξίας 3.000 ευρώ.

Η συνολική λεία της ομάδας, από την παραπάνω εγκληματική δράση, ξεπερνά τις 36.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι όλοι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές, ενώ οι τρεις δράστες, ηλικίας 40, 21 και 18 ετών έχουν απασχολήσει επίσης, κατά περίπτωση για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας και της νομιμοποίησης εσόδων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.

Οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας για να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της ομάδας και τυχόν εμπλοκής σε αυτήν άλλων ατόμων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑