Ειδήσεις

Published on January 11th, 2014 | by fileto

0

Επίθεση με αλυσοπρίονο σε αστυνομικό στην Ξάνθη

Συνελήφθησαν χθες (10.1.2014) το μεσημέρι, στο Δροσερό Ξάνθης, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 42, 18, 17 και 16 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, απόπειρας ελευθέρωσης φυλακισμένου, σωματικών βλαβών, διακεκριμένων φθορών, αντίστασης και εξύβρισης.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί μετά από κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, σχετικά με ύποπτο όχημα (πιθανόν κλεμμένο), μετέβησαν στο σημείο για να το ελέγξουν.

Κατά τον έλεγχο, ο 42χρονος ο οποίος βρισκόταν πλησίον, ενημέρωσε αρχικά τους αστυνομικούς ότι ήταν ο καλών, ενώ στην συνέχεια αφού τους εξύβρισε και τους απείλησε, τράπηκε σε φυγή.

Λίγο αργότερα επέστρεψε, κρατώντας στα χέρια του αλυσοπρίονο σε λειτουργία και κινήθηκε προς το μέρος ενός αστυνομικού, εκφράζοντας ταυτόχρονα απειλές για την ζωή του.

Υπήρξε άμεση αντίδραση των υπολοίπων αστυνομικών, οι οποίοι κατάφεραν να του αποσπάσουν το αλυσοπρίονο και να τον συλλάβουν.

Τι στιγμή της σύλληψης, εμφανίστηκε στο σημείο ομάδα τριάντα (30) περίπου ατόμων, τρεις από τους οποίους, ημεδαποί ηλικίας 18, 17 και 16 ετών, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, επιχειρώντας να απελευθερώσουν τον 42χρονο, χωρίς όμως να τα καταφέρουν και συνελήφθησαν.

Από την συμπλοκή, προκληθήκαν φθορές στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό των αστυνομικών και τραυματίσθηκαν ελαφρά τρεις (3) αστυνομικοί, οι οποίοι μετέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Σημειώνεται ότι οι δύο δράστες, ηλικίας 42 και 18 ετών (πατέρας – υιός) έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑